Allan Pease, unul dintre cei mai cunoscuti experti din lume in limbajul trupului, spune ca, dupa cum „vorbeste“ cu corpul, presedintele Traian Basescu pare un politician umil si preocupat de problemele populatiei; gesturile premierului Calin Popescu Tariceanu denota nesiguranta, iar Gigi Becali se crede Dumnezeu.

Acestea sint citeva dintre concluziile expertului australian, aflat la Bucuresti pentru a sustine un seminar, la invitatia organizatiei Human Capital Solutions.„Are in permanenta un zimbet larg. Oamenii il plac, pentru ca figura lui nu li se pare amenintatoare, ba din contra, e umila.

In momentul in care le stringe mina, se apleaca putin, un gest care arata ca nu este mai important decit ei“, spune Pease despre Basescu.

Despre premierul Tariceanu, australianul afirma: „Chiar daca pare sigur pe el in public, exista anumite indicii care denota nervozitate ascunsa. Isi incheie sacoul, se joaca cu pixul, isi cauta lucruri din buzunare, lucruri care probabil nici macar nu exista. Toate acestea ii confera siguranta“.

Pease l-a caracterizat si pe presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor: „Acest barbat arata ca si cum ar fi stat asezat pe ceva foarte ascutit. Nu pare un om sensibil si grijuliu, ci un om care nu se uita in ochii celor pe care ii intilneste, nu-i baga in seama si trece mai departe.

Cind vorbeste, foloseste mina asemenea lui Hitler, iar acest gest, dar si ochelarii negri denota ca este o persoana aspra“.

Nici Dan Voiculescu, presedintele PC, nu a fost ocolit: „Aceasta persoana este foarte tensionata. Isi framinta miinile, iar asta denota frustrare si tensiune. Aici isi acopera gura cu mina. Ii sfatuiesc pe politicieni sa nu isi mai acopere gura cind vorbesc, pentru ca arata ca si cum nu ar spune adevarul“, a punctat specialistul.

Dupa gesturi, presedintele PSD Mircea Geoana „intruchipeaza imaginea clasei muncitoare. «Sint unul dintre voi. Nu am cravata si nu am nevoie de sacou, am miinile muncite». Dar daca ii vezi palmele mai de aproape, observi ca poate nu a lucrat nici macar in gradina“.

In ceea ce il priveste pe Gigi Becali, presedintele PNG, australianul spune ca acesta „e total detasat de realitate. Cu mina in buzunar si fara sa se uite in jur, acest politician vrea sa spuna ca este o persoana foarte importanta, chiar se crede Dumnezeu“, spune expertul.

Concluzia lui Allan Pease la experimentul la care a fost invitat de Realitatea TV: „Politicienii romani sint mincinosi profesionisti“.