80 000 de euro. Acesta este bugetul total al celei de-a treia editii a Festivalului Etnografic al Vaii Muresului ce se va desfasura intre 6-8 iulie in comuna mureseana Rastolita.

Desi organizatorul principal al evenimentului este o institutie publica, Prefectura Mures, (in colaborare cu Asociatia Comunitatilor Mures-Calimani si cu alti colaboratori) prefectul Ciprian Dobre a precizat ca pentru organizarea festivalului nu vor fi cheltuiti bani publici. Pe parcursul celor trei zile de festival vor avea loc numeroase momente cultural-artistice si de promovare a traditiilor locale, dar si o dezbatere care vizeaza dezvoltarea zonei.

Manifestarile se vor derula pe platoul de la intrrea in Rastolita. Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocsa, Dumitru Farcas dar si Stefan Banica Junior, Ovidiu Lipan Tandarica sau Mircea Baniciu sunt doar cativa dintre artistii care vor anima Festivalul de pe Valea Muresului.

Organizatorii vor insista pe specificul traditiilor locale, atat ca port dar si ca traditii culinare. "Pseudo-traditionalii” mititei, prezenti la aproape orice aglomeratie urbana, vor fi inlocuiti cu traditionalele sarmalute, tocanite, paine de casa sau balmos.

La eveniment este asteptat IPS Andrei Andreicut, arhiepiscopul ortodox al Alba-Iuliei, dar si alte personalitati cunoscute in zona. Pentru anul acesta se estimeaza o participare de aproximativ 70 000 de oameni, numar aproape dublu fata de cel de la editia precedenta.

Participantii la Festivalul Etnografic al Vaii Muresului se vor putea caza in corturi dar si in casele celor care sunt dispusi sa le inchirieze.