Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Dumitru Buse, nu doreste o privatizare in graba a complexurilor energetice. El a explicat ca masura trebuie aplicata cu atentie avand in vedere ca este un domeniu sensibil, in care lucreaza foarte multi oameni.

El a declarat pentru presa locala ca la ultima intalnire pe aceasta tema, ce a avut loc la Targu-Jiu, si la care a participat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a sustinut ca privatizarea va trebui realizata cu mare atentie si doar dupa obtinerea acordului consiliilor judetene pe raza carora functioneaza astfel de complexe energetice..

In luna mai, un numar de 1.250 de mineri din judetul Valcea, 840 de Exploatarea Miniera Berbesti si 410 de la Exploatarea Alunu, au in greva generala, alaturi de ortacii din intreg Bazinul Olteniei. Oamenii sustineau ca trecerea la AVAS a complexelor energetice de la Turceni si Rovinari este inceputul dezastrului in minierit.

Si asta, pentru ca scopul este acela de a falimenta aceasta ramura vitala a economiei romanesti, pentru a fi vanduta, celor care au interesul, pe nimic.

CJ vrea un nou complex energetic

Mai mult, Buse a afirmat ca se doreste punerea pe picioare a unui complex energetic ce ar urma sa functioneze in judetul Valcea, pe structura CET, la care institutia pe care o conduce sa fie actionar majoritar.

Se preconizeaza ca acest Complex Energetic va fi infiintat prin fuziunea dintre CET Govora si o parte din patrimoniul societatilor comerciale: Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa" SA, Compania Nationala a Lignitului Oltenia si SC Hidroelectrica SA Bucuresti.

Buse a adaugat ca, in prezent, se poarta discutii pe aceasta tema cu reprezentanti ai Ministerului Economiei si Comertului si ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.