„Bucla lui Bottesch si a lui Bucur" este denumirea unei portiuni din padurea Dumbrava pentru care Corneliu Bucur vrea sa ramina in istorie. Cu aportul Consiliului Judetean, spatiul a fost special amenajat pentru a facilita accesul autocarelor in muzeul „Astra".

Peste cinci miliarde de lei vechi au fost investiti in spatiul situat pe Calea Dumbravii, vis-a-vis de muzeul in aer liber. Numai terenul, aflat initial in proprietatea statului, a fost achizitionat de Consiliul Judetean pentru suma de patru miliarde de lei vechi. Pe de alta parte, asfaltarea si marcajele nu au fost nici ele ieftine, ci au costat in jur de 1,1 miliarde de lei vechi.

Potrivit presedintelui CJ, Martin Bottesch, banii au venit din fonduri guvernamentale. „A fost investit fondul de rezerva, de anul trecut, al guvernului. Banii au fost alocati in luna decembrie a anului trecut, insa i-am folosit anul acesta, pentru amenajarea acestei portiuni care vine in ajutorul autocarelor", a explicat Bottesch.

Bucla istorica

Zona care faciliteaza accesul autocarelor de turisti in muzeul „Astra" a fost inaugurata ieri, in prezenta presedintelui CJ Martin Bottesch, a directorului CNM „Astra", Corneliu Bucur, si a sefului Directiei Silvice Sibiu, Robert Blaj. „Va ramine in istorie bucla asta. Oamenii vor spune: «Asta e bucla lui Bottesch si a lui Bucur»", a jubilat directorul Bucur.

Autoritatile locale spun ca, de acum inainte, riscul accidentelor se va diminua, si asta pentru ca soferii nu vor mai fi nevoiti sa intoarca autocarele in mijlocul soselei.

Proiectul de la marginea padurii Dumbrava a fost sustinut de la bun inceput si de Directia Silvica Sibiu, care a inlesnit procedurile de cumparare a terenului, dar si de Politia Rutiera, care a contribut la alegerea spatiului destinat autocarelor.

Se intoarce catre parlamentari

Desi unul din proiectele directorului CNM Astra a prins contur, ieri, nemultumirile cu privire la putinele locuri de parcare din preajma muzeului, dar si cele legate de aleea pietonala din interior nu ii dau pace lui Corneliu Bucur. Acesta sustine ca a fost inselat de comisia guvernamentala care s-ar fi angajat sa aloce CNM Astra peste 45 de miliarde de lei vechi.

„Cind legea bugetului din 2006 a fost publicata in Monitorul Oficial, a disparut exact propozitia prin care se alocau bani catre muzeul «Astra». Eu am protestat la vremea aceea. Voi ruga si parlamentarii de Sibiu sa se intereseze de acest caz, pentru ca a fost o violare de bani", sustine Corneliu Bucur.

De altfel, directorul a pledat si pentru reconditionarea aleii pietonale din interiorul muzeului, unde ar putea exista si o pista pentru biciclisti. „Nu va fi nicio pista pentru ciclisti, pentru ca nu se vor face curse. Va fi amenajata aleea pietonala si, desigur, pot circula si biciclisti pe acea alee", a intervenit Bottesch.

Martin Bottesch l presedinte Consiliul Judetean Sibiu

„A fost investit fondul de rezerva, de anul trecut, al guvernului. Banii au fost alocati in luna decembrie a anului trecut, insa i-am folosit anul acesta, pentru amenajarea acestei portiuni care vine in ajutorul autocarelor"