Festivalul „Cetate Medievala" incepe miine, la Medias. Centrul municipiului de pe Tirnava se va umple de cavaleri si domnite imbracate ca in Evul Mediu, iar trupa „Hara" a promis un concert extraordinar.

Cea de a treia editie a Festivalului „Cetate Medievala" va incepe miine, la Medias, unde oficialitatile si-au propus sa readuca la viata portul traditional si mestesugurile medievale. Timp de trei zile, pe durata festivalului, Piata Regele Ferdinand I si strazile Mediasului se vor umple de personaje costumate asemeni locuitorilor medievali ai urbei.

Mestesugari veniti din toate colturile tarii isi vor arata maiestria in fata privitorilor curiosi sa desluseasca secretele artei populare, atit de apreciate pretutindeni, iar muzica medievala va incalzi sufletele celor prezenti la aceasta sarbatoare.

Cavalerii de Medias vor fi prezenti si ei la festivalul medieval, imbracati in costume deosebite, conferind astfel festivalului un aer autentic, de traditie si istorie, printr-un spectacol plin de culoare.

Pina simbata, mediesenii si cei aflati in trecere prin Medias vor putea vedea parade de costume, vernisaje de expozitii, spectacole in aer liber de teatru si dans, concerte si proiectii de filme.

Mestesuguri reluate in 2007

Festivalul va incepe miine, la orele 15.00, in Piata Ferdinand I, cu o parada a costumelor de epoca. De la orele 15.30, se va deschide Tirgul mestesugurilor medievale, iar la orele 16.00, va fi inaugurata o tabara de creatie medievala. Ordinul Cavalerilor de Medias, Cavalerii Rosii si Cavalerii Gladius Dei vor oferi publicului spectacole de animatie, in care vor mima lupte ca in Evul Mediu.

Miine seara, la Medias vor fi lansate trei concursuri: „Povestiri cu domnite si cavaleri", concursul de film „Viata in cetatea mea" si cel de fotografie „Cetatea mea e mai frumoasa". Prima zi de festival se va incheia cu o demonstratie de jonglerie cu focuri, realizata de voluntarii Fundatiei Crispus.

Sansa turistica pentru Medias

„Acest festival medieval este o sansa unica pentru oras de a atrage un numar mai mare de turisti, motiv pentru care pregatirile pentru Festivalul Medieval au inceput cu mult timp inainte", a marturisit Daniel Thellman, primarul municipiului Medias.

Orasul este recunoscut pentru ca face parte din salba de burguri medievale, mentionat in hrisoave ca unul dintre cele mai insemnate sapte orase transilvane. Marturia vremurilor istorice, intilnita la fiecare pas, este reprezentata de monumente precum biserica evanghelica „Sf.

Margareta", cu renumitul sau „colos" - Turnul Trompetilor, bastioanele si turnurile de aparare ale vechii cetati, biserica romano-catolica, complexul monahal franciscan (actualul muzeu municipal), dar si de strazile si casele orasului, prin stilurile arhitecturale din epoci diferite, de la gotic la Renastere si baroc, cum sint: Casa Schuller, Casa Rosenauer, Casa Schuster Dutz, Casa

Memoriala St. L. Roth, Scoala Piaristilor, Casa Hann, Casa Memoriala Hermann Oberth.

Never Mind si HARA in concert

Miine seara, in centrul Mediasului vor concerta de la orele 20.00 trupele Never Mind si Hara. Cel mai recent material Hara are ca noutati piesa „Liber", un remix de radio al hit-ului „Te iubeeesc", realizat de Mihai Ogasanu, si o inedita varianta a cunoscutului slagar „Drumurile noastre".

Trupa Hara este compusa din Flavius Buzila (voce si chitara), Marius Tenea Astilean (vioara), Iulian Udrea (voce si instrumente programabile), Vlad Cretu (voce si chitara), Alex Lambrino (Bass si voce) si Sabin Tarabega (tobe). Dupa spectacolul de la Medias, trupa Hara va mai concerta in aceasta luna la Bistrita, Toplita si Tirgu Mures.

Daniel Thellman l primar Medias

„Acest festival medieval este o sansa unica pentru oras de a atrage un numar mai mare de turisti, motiv pentru care pregatirile pentru Festivalul Medieval au inceput cu mult timp inainte"