Licitatia pentru Bastionul Croitorilor ar putea fi reluata, pentru ca la prima strigare s-a prezentat o singura oferta - si aceea considerata prea scumpa de Primarie

Societatea Co-Mod, din Miercurea Ciuc, propusese o valoare de 1,6 milioane lei, dubla fata de banii pe care ii are alocati Primaria pentru aceste lucrari.

"Inca nu ne-am hotarat, dar este posibil ca licitatia sa fie refacuta. Suma este de doua ori mai mare fata de cea prevazuta la noi in buget", a explicat viceprimarul Boros Janos, presedintele comisiei de licitatie. "Noi am vrea sa facem lucrarea, dar avem nevoie de aprobarea Consiliului Local pentru depasirea de buget", a aratat Boros.

De cealalta parte, directorul singurei firme care a participat la licitatie, Martin Bulbuc, sustine ca bugetul alocat acestui proiect de catre municipalitate este mai mic din cauza ca nu au fost luate in calcul si utilitatile. "Dupa ce am cumparat documentatia, am vazut ca lipsesc utilitatile, adica legaturile la gaz, canalizarea, instalatiile sanitare si incalzirea.

Sunt categorii de lucrari pe care le-am inclus in evaluarea pretului", a afirmat directorul Co-Mod.

Pretul oferit de firma restauratoare era de 800 euro/mp, iar Primaria apreciase in calculul bugetului un pret de 330 euro/mp.

"O restaurare facuta la 800 euro/mp este un pret normal, luand in considerare preturile din Cluj", a afirmat Bulbuc. "Daca o vor reface (licitatia - n.r.), va fi mai dificil. Nu poti lucra pe frig, mai ales la restaurari, unde se foloseste un mortar special. Dupa planurile noastre, intr-un an de zile ar fi fost gata", a explicat directorul Co-Mod.

Daca firma din Miercurea-Ciuc ar fi fost declarata castigatoare, durata restaurarii ar fi permis introducerea Bastionului Croitorilor in circuitul turistic la inceputul verii viitoare.