Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta a primit ieri vizita unor arheologi italieni, in ideea obtinerii unei finantari in baza unui pact teritorial - Alto Belice Corleonese. Este vorba despre un proiect comun de sondare a posibilitatilor de cercetare arheologica submarina, a precizat Constantin Chera, directorul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta.

Cu aceasta ocazie, Constantin Chera si omologii italieni au efectuat cateva scufundari, chiar in cursul zilei de ieri, in zona Cazinoului Constanta. Cu aceasta ocazie, a precizat Chera, au fost identificate „fragmente ceramice antice, materiale de constructie ravasite si un zid submers dintr-o zona a vechiului Tomis”.

Pentru proiect, care se doreste a fi de amploare, si care se intentioneaza a fi prezentat comunitatii europene pentru obtinerea de fonduri, lucreaza Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta, un Centru de Formare Profesionala din Palermo, inca o organizatie din Italia si Oceanic Club. Se doreste si cooptarea Muzeului Callatis din Mangalia.

De altfel, chiar in cursul zilei de astazi, va fi efectuata o deplasare in acest sens la Mangalia si, totodata, vor avea loc noi scufundari.