Circa 100 de mineri au blocat schimbarea din functie a actualul director, Ovidiu? Oanta, prin refuzul de a mai intra in subteran. Perspectiva unui dezastru ecologic in subteran, a oprit punerea in aplicare a deciziei de la centrul REMIN.

Printre mineri circula deja zvonul ca directorul Oanta, care este membru PD, va fi schimbat cu un liberal, Emil Popescu. Ortacii s-au adunat inca de dimineata in curtea minei. Pe la prinz a sosit la Mina Cavnic directorul tehnic al REMIN, avand in mina decizia de destituire a? directorului Oanta si cu cea de numire a lui Popescu.

Minerii au inceput sa protesteze. Vasile Pintean, lider al Sindicatului Minei Cavnic a spus: “Noi facem restructurari, iar ei angajeaza un pensionar!” Minerii au anuntat ca nu intra in subteran pina la anularea deciziei de demitere a directorului. Asadar minerii nu au intrat in schimbul I, iar schimbul II a intrat cu o intirziere de doua ore.

In acest timp, in subteran apele se acumulau si ar fi inundat orizontul, daca cele patru statii de pompare ar fi stationat in continuare.

Dupa orele pranzului, in curtea Minei Cavnic si-au facut aparitia liderii Uniunii Sindicatelor Miniere si directorul general al REMIN, Vasile Pintea. De frica unui dezastru ecologic, directorul REMIN a anulat decizia de demitere a directorului Oanta, cat si pe cea de numire a lui Popescu.

Conducerea REMIN a incheiat un protocol cu sindicalistii, prin care minerii se angajeaza sa nu se intimple nimic rau cu apele din subteran si sa intretina iazul de la Plopis. Directorul REMIN s-a angajat sa renunte la deciziile de schimbare-numire de directori la Mina Cavnic.