Consideram ca este inutil sa recapitulam felul in care o cetateanca a orasului Ploiesti, Daniela-Iuliana Niculai, a incercat sa lase fara ziar un grup de jurnalisti prin achizitionarea marcii.

Deja cazul preluarii marcii Monitorul de Prahova pentru inchiderea ziarului astfel incat echipa redactionala sa nu poata continua publicarea unor articole in care demascam activitati dubioase ale primarul Emil Calota si ale unor apropiati ai acestuia cum ar fi Augustin Mitu, a intrat in dezbaterea opiniei publice.

Astazi suntem in masura in care sa aducem in fata dumneavoastra dovezi ale faptului ca singurul argument pentru care s-a dorit cu orice pret ca echipa de jurnalisti de la Monitorul sa fie lasata pe drumuri a fost, pur si simplu, faptul ca am rezistat presiunilor si am continuat sa scriem indiferent de oferte sau amenintari.

De asemenea, in masura in care putem considera ca ginerele este chiar un fiu pentru socrul sau, tot astazi putem sa afirmam ca aceasta operatiune a fost indelung premeditata in sanul familiei Calota.

Actiune de tip sacalot

Pentru reimprospatarea memoriei va amintim ca echipei de jurnalisti i-a fost interzis dreptul de a mai scrie in ziarul la care lucrau impreuna de mai bine de doi ani, exact in momentul in care ancheta vizand modul in care Augustin Mitu, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Calota, atinsese punctul culminant.

Chiar in ultima editie a vechiului ziar aratam ca Mitu, consilier local PSD, cel care a semnat pentru firma finului sau adjudecarea licitatiei de inscriptionare a unor autobuze RATP, era si Local Manager pentru Ploiesti in cadrul Proiectului Civitas II Succes.

Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca mana dreapta a primarului Calota nu numai ca a incercat sa dirijeze inspre o anumita firma bani europeni, dar tot el este cel care raporteaza la Bruxelles ca totul e in ordine. Oricum, asupra acestui caz vom reveni.

Data fiind relatia extrem de stransa a acestuia cu primarul Calota, cel care l-a sustinut si il sustine pentru sefia PSD Prahova, nu ne-a fost deloc greu sa ne imaginam ca in spatele inchiderii ziarului se afla fie Calota, fie oameni de foarte mare incredere ai acestuia.

Cum, atunci cand este vorba de Calota si afacerile familiei acestuia este foarte greu sa demonstrezi o implicare directa, ne-am gandit ca o sa dureze mult timp pana cand o sa putem dovedi ca ceea ce ni s-a intamplat a fost o chestiune pornita din ratiuni infractionalo-politice, daca ne este permis sa folosim un astfel de termen.

Totusi, spre marea noastra surprindere si cu siguranta spre norocul nostru, lucrurile nu au stat deloc asa, probabil dat fiind faptul ca trebuia sa ni se astupe gura cu orice pret si in diferent de costuri.

Niculai, un proprietar cu carte de munca

Dat fiind faptul ca Niculai Daniela Iuliana, numele noului proprietar al marcii, si persoana la dispozitia careia executorul judecatoresc ne-a somat sa nu mai editam ziarul, nu ne spunea nimic, am incercat sa vedem cine este si ce face. Am avut parte de o surpriza de proportii. Conform Registrului Comertului, Niculai Daniela Iuliana nu este actionar in nici o firma.

Normal, data fiind suma pe care zvonurile o vehiculeaza ca ar fi platit-o pentru achizitia marcii - intre 100.000 de euro si 120.000 de euro -, ne-am intrebat de unde a putut face rost de atatia bani un salariat.

Asa ca am incercat sa aflam unde lucreaza si daca salariul i-ar fi permis sa obtina un credit de 3 - 4 miliarde de lei vechi cat i-ar fi trebuit doar pentru achizitia marcii.

Aceasta curiozitate ne-a pus in situatia de a ramane cu gura cascata: doamna Niculai Daniela Iuliana este angajata a firmei Providers BSC, firma care se ocupa cu productia si comercializarea de mobilier si in care actionar majoritar este George Stanciu, nimeni altul decat ginerele primarului Emil Calota, sotul singurei fiice a acestuia, Iulia.

Conform surselor noastre, salariul acesteia este de peste 10 milioane de lei vechi pe luna, daca aceasta informatie mai are vreo valoare.

Confirmarea

Pentru ca o astfel de informatie trebuie verificata la sange si pentru a nu face vreo greseala, am sunat exact la sursa, adica la Providers BSC, numarul obtinand-ul de pe un site in care unul dintre directorii firmei solicita oferte de transport mobilier la modul urmator: “firma producatoare de mobila contracte cu toate praktiker din tara. am nevoie de masini transport peste 10t”. Va redam textul convorbirilor avute cu angajatii firmei:

Prima discutie telefonica:

“Reporter.: Providers BSC? Cu doamna Iuliana...

Angajat: Care Iuliana?

Rep.: Iuliana Niculai, va rog.

Angajat: Pai nu, ati sunat la Crang. Trebuie sa o cautati la Obor.

Rep.: Si puteti sa imi dati un numar?

Angajat: Da. 0244.59. ...”

A doua discutie telefonica:

“Angajat: Interio Productions, buna ziua!

Rep.: Sarut mana, as vrea si eu cu doamna Iuliana.

Angajat: Numai putin, va rog... Mai spuneti-mi o data, cum o cheama?

Rep.: Doamna Niculai.

Angajat: La Interio Productions lucreaza, stiti cumva?

Rep.: Mi s-a spus sa sun la numarul acesta.

Angajat: Stati sa ma informez... Alo, domnu’, o cheama Daniela Niculai si e in concediu.

Rep.: Stiti cumva cand vine din concediu?

Angajat: Numai putin. Sunati luni si o sa aiba cine sa va raspunda.

Rep.: Tot pe numarul acesta de telefon?

Angajat: Da, da.

Rep.: Deci e firma Providers, ca asa mi-a spus dansa.

Angajat: Nu stiu despre ce este vorba. Dumneavoastra sunati luni si o sa va spuna cineva sigur despre ce vreti sa intrebati.

Rep.: Eu am un contract cu dansa mai vechi si mi-a spun sa sun dupa doua saptamani, am sunat acum, dupa cum vedeti, mi-a dat numarul acesta de telefon si vreau sa discut cu dansa sa finalizam problema. Intelegeti?

Angajat: Eu am inteles. Mai sunati o data luni ca eu nu stiu cand vine din concediu. Va fi fata de la receptie, care o sa va spuna mai multe detalii. Eu nu cunosc situatia.

Rep.: Pe la ce ora?

Angajat: De dimineata puteti suna.

Rep.: Am inteles. Sarut mana, o zi buna!

Angajat: La revedere.”

A treia discutie telefonica, ieri, 23.07

“Angajat: Interio Productions, buna ziua!

Rep.: Sarut mana, as vrea si eu cu doamna Niculai Daniela.

Angajat: Doamna Daniela este in concediu.

Rep.: Am inteles. Eu am sunat vineri si mi s-a spus tot de la dumneavoastra sa sun luni sa-mi spuneti cand vine dansa din concediu sa stiu eu cand sa revin.

Angajat: Da, dar..cum sa va spun, s-a mai prelungit, nici eu nu stiu...

Rep.: Am inteles. Cand sa mai sun?

Angajat: Pe la mijlocul saptamanii, miercuri, joi.

Rep.: Va multumesc.”

George a schimbat brandul

Consideram ca aceste discutii sunt cat se poate de elocvente si arata fara nici un dubiu ca noul detinator al marcii Monitorul de Prahova, ziar care nu mai apare pe piata, este unul dintre angajatii ginerelui primarului. Cu siguranta probabil ati ramas la fel de surprinsi ca si noi cand ati observat ca, desi am sunat la Providers, ni s-a raspuns cu numele Interio Productions.

Ati observat ca, la randul lui, nici angajatul cu care am vorbit nu prea stia despre ce e vorba: cine e Providers si ce treaba are cu Interio. Ne-am lamurit verificand la Registrul Comertului.

Din datele furnizate am aflat ca destul de recent Providers BSC, firma in care ginerele primarului, George Stanciu, era actionar majoritar si-a schimbat numele in Interio Productions care are acelasi actionariat. Acelasi lucru s-a intamplat si cu firma Julia Design, firma care s-a bucurat de o popularizare extrordinara ca urmare a unor posibile jonglerii cu bani publici pe la liceele ploiestene.

Julia apartinea Iuliei, fiica primarului, sotia lui George. Acum, firma se cheama Interio Line si ii are ca asociati pe Stanciu George - 90% si Stanciu Tudor Catalin, probabil fratele, cu 10%, Iulia fiind scoasa pe tusa.

Sa nu stie socrul ce angajati potenti are ginerele?!

Recapituland datele, si anume ca Monitorul de Prahova a fost cumparat de o angajata a firmei ginerelului primarului Calota si avand in fata o situatie concreta si anume ca Monitorul de Prahova nu mai apare pe piata, nu rezulta decat o singura concluzie.

Marca a fost cumparata cu un singur scop: acela de a stopa cu orice pret anchetele publicate de noi, anchete in care aratam cum cheltuieste Calota banul public si cum apara el mafia politico-economica care s-a tesut in jurul lui in cei sapte ani de domnie ai acestuia peste Ploiesti si ploiesteni. Cat despre Daniela Iuliana Niculai, George si legaturile acestora cu presa...

va rugam sa faceti urmatorul exercitiu de imaginatie: in urma cu trei ani si ceva George Stanciu era sa ia o mama de bataie de la un interlop ploiestean. Si el si sotia sa, adica fata edilului sef. Dupa celebrele replici de genul: „tu stii cine-i tata?”, „Lasa ca vezi tu” etc, George si sotia au pus mana pe telefon si au chemat politia. Nu de alta, dar riscau sa ia bataie.

In momentul in care interlopul era urcat in duba, acesta a apucat sa le strige: „in 10 minute sunt inapoi”. Finalul povestii: interlopul a fost eliberat dupa vreun sfert de ora, iar lui Georgica nu i s-a intamplat nimic.

In ceea ce-l priveste pe primarul Emil Calota, care neaga vehement implicarea lui in inchiderea ziarului, precum si despre gasca de sacaloti din jurul sau, va promitem publicarea unor anchete incendiare. Ramaneti pe receptie.