Mii de cadavre porcine, aruncate de Comtim. Dupa `90 marele combinat de crestere a porcilor a urmat traiectul multora dintre intreprinderile foste comuniste.

Mai intai a fost inchis. Apoi, vandut, in numele privatizarii. Astazi, porcii sunt crescuti de niste americani listati la Bursa din New York.

Problemele depistate la marele producator de carne par a nu se mai opri. Dupa ce mii de cadavre de porc au zacut pret de doua saptamani in curtea fermei din localitatea Cenei, alte cateva tone de cadavre de suine au fost descoperite la ferma din Beregsau.

Cel mai probabil, Smithfield va fi amendata, pentru ca nu transporta animalele moarte la crematoriu. 24 de Ore

POLITIC

Falca mai vrea un mandat. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat la finalul prezentarii bilantului facut dupa trei ani de activitate ca este convins ca la alegerile locale de anul viitor va mai obtine inca un mandat in fruntea Primariei.

Pe parcursul prezentarii proiectelor si investitiilor, Falca nu a ezitat sa-l atace pe prefectul Gavril Popescu punctual, facand referire la piedicile pe care reprezentantul Guvernului in teritoriu le pune, in opinia lui, dezvoltarii municipiului. Romania Libera

Deputatul PNL Calimente vrea depistarea primarilor PSD ce nu au primit fonduri de la Guvern. Deputatul liberal Mihai Calimente cere sprijinul organizatiei judetene a PSD, pentru depistarea primarilor acestui partid care nu au primit fonduri de la guvern pentru derularea proiectelor.

Ii rog pe cei de la PSD Arad sa imi spuna care dintre primarii lor au proiecte si nu au primit bani.

Promit ca ii voi ajuta, dupa cum promit ca il voi ajuta si pe primarul Falca daca imi demonstreaza ca are proiecte in folosul aradenilor”, sustine Calimente. Arad Online

ADMINISTRATIV

Deta va avea sosea de centura. Proiectul soselei de centura de la Deta are aproximativ sase kilometri, este aproape finalizat si este finantat in totalitate de Ministerul Transporturilor. Pretul soselei de centura a pornit de la 20 de milioane de lei, insa a crescut in decursul timpului.

Prin acest proiect se urmareste devierea traficului greu din oras, care afecta casele cetatenilor, precum si drumurile din cauza greutatii vehiculelor de mare tonaj. EvZ

Aparate de aer conditionat pentru spitalele din Timis. Un numar de 42 de aparate de aer conditionat vor fi montate in spitalele din judetul Timis, in urma alocarii unei sume in acest scop de catre Ministerul Sanatatii.

Spitalul Judetean si Institutul de Boli Cardiovasculare au primit cate sapte bucati, Spitalul Municipal - sase, Spitalul de Copii - cinci, Spitalul Victor Babes - cinci, cel de Ginecologie tot cinci bucati iar cel din Lugoj - trei.

Cate o bucata a primit Spitalul orasenesc din Deta, Faget si Sannicolau Mare.Timis Online

Misiune in Irak pentru Scorpionii Galbeni. 400 de militari romani vor pleca de la Timisoara spre Irak, pentru a asigura ordinea in teatrul de operatii. Ieri a avut loc, in cazarma Batalionului 32 Infanterie "Mircea", ceremonialul religios-militar.

Batalionul care, in acest an, implineste 124 de ani de existenta se va afla in teatrul de operatii din Irak, in perioada august 2007 - februarie 2008 si va actiona impreuna cu forte ale coalitiei. Locul de actiune: provincia Dhi Qar, in sudul Irakului. Ziua de Vest

SOCIAL

Aradenii parasesc orasul pentru a locui in comune. Aradenii au achizitionat terenuri in comunele si satele apropiate si si-au construit case.

Motivul este clar: prefera linistea localitatilor din apropiere, zgomotului si traficului haotic din oras. Observator Aradean

Rromi repatriati pe Aeroportul din Timisoara. Tiganii romani din Irlanda s-au intors acasa. Dupa ce si-au facut tabara pe o autostrada din Irlanda, acestia au fost convinsi de autoritati sa vina inapoi in Romania. Ieri noapte, Aeroportul International Timisoara a fost sub asediu. 99 de romi au fost repatriati din Irlanda de bunavoie.

Copiii repatriati au facut din aeroport un loc de joaca, fiind o adevarata invazie de mame cu prunci in brate. In total, au fost repatriati 99 de romi din Bihor, Oradea. Barbati - 55 (35 majori, 20 minori), femei - 44 (28 majore, 16 minore). Ziua de Vest

Tabere scolare in neregula in Timis. O singura tabara din judetul Timis beneficiaza de autorizatie pentru a putea functiona. Este vorba de cea de la Chereves.

Restul unitatilor de acest gen din judet nu au conditii pentru a putea primi oaspeti. Echipele de control ale Autoritatii de Sanatate Publica au descoperit ca acestea au nevoie de reparatii la acoperisuri, izolatii la pereti, in jurul cladirilor trebuie facute amenajari, trebuie cumparat mobilier pentru camere.

EvZ

Apa pentru localitatile rurale. Locuitorii din Bogda si din satele apartinatoare ale comunei, Comeat, Sarlota, Sintar si Altringen au de joi retele de apa.

De asemenea, vineri se da in functiune si reteaua de apa a comunei Dumbrava, iar de la jumatatea lunii august, vor avea retea de apa potabila si locuitorii din Fibis, Masloc si Mosnita.Timis Online

Banatenii vor sa voteze omul, nu lista. Academia de Advocacy impreuna cu Asociatia ProDemocratia au prezentat, ieri, concluziile audierii publice organizate la Timisoara, in urma cu o luna, avand ca tema primenirea clasei politice prin schimbarea sistemului electoral.

Intr-o proportie majoritara, participantii, prin depozitiile si opiniile lor, sustin reforma sistemului electoral, prin vot uninominal cu compensare; la fel, acestea evidentiaza necesitatea reformei clasei politice, sistemul electoral fiind doar un stimulent si nu o solutie a acesteia.

A treia concluzie este ca e iminenta identificarea unui sistem electoral, care sa armonizeze agendele politice cu agenda cetateanului, pe necesitatile socio-economice regionale, iar in ultimul rand este imperativa revizuirea legislatiei si unificarea ei intr-un pachet, denumit Cod Electoral. EvZ

SPORT

Nou capitan pentru echipa UTA. Jucatorii UTA-ei au fost chemati sa-si aleaga noul capitan de echipa pentru prima parte a campionatului care a debutat ieri, acesta fiind desemnat in persoana lui Cristi Todea. Arad Online