Asteapta egalitate

Iuliu Muresan si Ioan Andone cer corectitudine din partea arbitrilor

Ambitiile sint mari, dar pe buna dreptate. Investitiile facute in campania de achizitii si in infrastructura isi asteapta rezultatele. In 5 ani, clubul „visiniu“ a urcat din Liga 3 pina pe podiumul Ligii 1, pentru ca acum sa traga la cistigarea campionatului si, implicit, la participarea in Champions League. Echipa cosmopolita, CFR Cluj tinde sa devina o putere a fotbalului romanesc.

Insa rezultatele sint cele care vor decide, sint singurele care conteaza. Pina la ambitiile europene, clujenii au de infruntat o formatie care a disputat patru jocuri oficiale in acest sezon. Intr-o conferinta de presa organizata la sediul clubului CFR, presedintele Iuliu Muresan si tehnicianul Andone au vorbit despre sansele formatiei visinii in meciul de miercuri de la Galati.

Muresan a tinut sa felicite echipa galateana pentru calificarea in Cupa UEFA, insa nu concepe un alt rezultat decit victoria: „Este foarte bine ca o echipa romaneasca va evolua in cupele europene. Imi este putin frica de acest meci, dar mergem cu un singur gind, de a cistiga.

Va fi foarte greu, pentru ca sint pe val dupa calificarea in Cupa UEFA, insa valoarea noastra este foarte mare“, a precizat oficialul clujean. Acesta si-a continuat apoi tirul de acuzatii la adresa arbitrilor, inceput in urma cu 2 zile: „Astept ca arbitrii sa ne dea si nou penaltiuri, chiar daca nu le meritam.

Pornim cu un handicap fata de unele contracandidate la titlu si trebuie sa ne punem in egalitate. Arbitrii straini reprezinta o solutie in momentul de fata, fie ei si de mina a doua. Macar asa nu vor mai exista suspiciuni. Tinerii sint o solutie“, a conchis boss-ul din Gruia.

Moment dificil pentru Andone

De asemenea, tehnicianul Ioan Andone si-a avertizat elevii cu privire la confruntarea de la mijlocul saptaminii: „Otelul joaca foarte bine acasa si o sa avem emotii. Ei urmeaza sa joace al cincilea meci oficial, in timp ce noi ne vom afla abia la primul. Avem un ritm bun, cu jucatori rapizi, si ii vom putea surprinde. Pregatirea au facut-o in Intertoto si ar putea fi obositi. I-am urmarit si in turneul de la Brasov, si in meciurile amicale.

Dimineata vom avea doua sedinte video, dupa care trebuie sa demonstram ca putem invinge“, a precizat Andone, care a fost nevoit sa renunte la noua fotbalisti din lotul de 27: „A fost cea mai grea decizie pe care am fost nevoit sa o iau, dar consider ca am facut alegerea corecta.“ Antrenorul ii va lasa acasa pe Turcas, Manuel Jose, Oliveira, Marginean, Surdu, Mojica, Amoreirinha,

Sousa si Anca. Astfel, Andone ar putea trimite in teren urmatorul 11: Stanciociu - Tony, Cadu, Sandberg, Panin - Leao, Dani - Semedo, Didy, Trica - Fabbiani.

Iuliu Muresan:

„Exista anumiti investitori in fotbalul romanesc care dau bani pentru unele practici necurate si greselile arbitrilor sint foarte mari. Federatia Romana de Fotbal trebuie sa continue masurile luate cu acei arbitri exclusi.“