Festivalul International de Folclor „Cintecele muntilor" incepe in aceasta seara, de la orele 20, in Piata Mare din Sibiu, cu un spectacol de zile mari. Junii Sibiului vor juca in aceasta seara, alaturi de invitatii lor de cinste: familia lui Nicolae Furdui Iancu, Cristian Pomohaci, Niculina Stoican, Nineta Popa si multi altii.

Cea mai renumita orchestra de muzica populara romaneasca, „Lautarii", din Chisinau, va cinta timp de o saptamina, la festivalul organizat de Junii Sibiului. Inainte de spectacolul din Piata Mare, de la orele 18.00, la Casa Armatei va fi lansat CD-ul apartinind interpretei Gabriela Tuta.

Premiere folclorice

Pentru prima data, la editia din acest an vor lua parte si ansambluri din Taiwan si Brazilia. Festivalul de la Sibiu este una dintre cele mai mari manifestari folclorice organizate vreodata in Romania.

De miercuri si pina duminica, peste 800 de participanti din 9 tari, intre care si maestri in arta culinara traditionala, vor da stralucire celei de-a 32-a editii a Festivalului International de Folclor „Cintecele Muntilor". Tot o premiera o constituie si posibilitatea de a invata dansuri traditionale, gratis.

Zilnic, la Casa Armatei, de la orele 10.00, puteti merge echipati cu incaltaminte adecvata (tenisi sau pantofi usori de sala de sport) pentru a invata pasi de dans. „Absolut oricine vrea sa invete salsa, jocuri grecesti, sirbesti sau din Taiwan, poate sa participe la aceste Workshop-uri", a anuntat Silvia Macrea, directorul festivalului.

Astazi de la orele 10.00, aveti ocazia sa invatati dansuri traditionale din Taiwan si Brazilia, miine, din Germania si Serbia, iar vineri, frantusesti si moldovenesti.

Calatori gastronimica

De azi si pina duminica, in fiecare seara, puteti sa mergeti gratis la toate spectacolele festivalului, insa aveti ocazia sa mincati preparate traditionale, aduse la Sibiu de ansamblurile din Taiwan, Brazilia, Danemarca, Germania, Franta, Bulgaria, Republica Moldova, Banatul sirbesc si din toate zonele Romaniei.

Astfel, in aceasta seara, de la orele 21.00, va puteti face rezervare la Restaurantul Taiji, de pe Bulevardul Victoriei, nr. 34, unde veti avea parte de o Seara traditionala taiwaneza, cu Orchestra populara Grass Mountain, Ansamblul folcloric Han Shin si formatia de dansuri Hsiang Ying.

Tot deseara, la Restaurantul Casa Armatei este programata Seara traditionala din Banatul sirbesc, iar la Crama sibiana si la Restaurantul „La Dobrun" - seri traditionale romanesti.

Parada inainte de Bregovic

Inainte de concertul extraordinar de miine seara, din Piata Mare, sustinut de Goran Bregovic si Funeral Orchestra, organizatorii Festivalului „Cintecele muntilor" vor prezenta o parada a portului popular. Sute de interpreti si instrumentisti isi vor etala portul traditional de la orele 18.00, din Piata Mare, pe Bulevardul Nicolae Balcescu, pina la Pavilionul 2007.

Program

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc abia miine seara, de la orele 18.30, la Pavilion, cind vor fi prezentate toate ansamblurile participante. Vineri, de la orele 20.00, in Piata Mare va avea loc un spectacol de folclor international, cu formatii din Taiwan, Germania, Republica Moldova, Bulgaria si Danemarca.

Salsa va rasuna simbata seara, in Piata Mare, cind au fost invitati dansatorii populari din Brazilia. Festivalul se va incheia duminica seara, cu un spectacol la care participa toate ansamblurile invitate.