Azi noapte a cedat o conducta veche de 32 de ani, la 70 de kilometri de Iasi. Capacitate de alimentare a orasului cu apa potabila a scazut cu 50%.

In Iasi, RAJAC va furniza apa potabila intre orele 5 - 10 si 16 - 23 in urmatoarele zone: Dacia, Pacurari, Alexandru cel Bun, Mircea cel Batrin, Cantemir, CUG, Ciurea, Galata, Bucium, Barnova, Zona industriala, Tomesti, Prisecani, Ungheni.

Singurii ieseni care nu sint afectati de aceste restrictii sint cei din: Copou, Tatarasi, Metalurgie, Ciric, Cuza Voda, Aroneanu si Centru Civic.

"In seara zilei de 2 august 2007, pe firul 3 al aductiunii Timisesti - Iasi, la 71 de kilometri de oras, s-a produs o grava avarie a conductei DN 1000 mm, in zona Pod Siret - Scheia. A fost afectata o portiune a unei conductei premo (beton precomprimat), cu imbinari din cauciuc, data in folosinta in 1975.

Una dintre garniturile de cauciuc a cedat, producind pierderi de apa si limitind alimentarea localitatilor situate pe traseul aductiunii. Alimentarea cu apa potabila a orasului Iasi a fost, astfel, diminuata cu 50%", a declarat Mihail Dorus, directorul tehnic de la RAJAC Iasi.

RAJAC promite sa repare defectiunea in maxim 6 ore

La miezul noptii, o echipa de 10 specialisti s-a deplasat la fata locului si a inceput sa scoata apa din conducta. "Echipa lucreaza la golirea unei portiuni de 10 km de conducta, avind diametrul de un metru, pentru a putea incepe lucrarile de reparatie efectiva a conductei", a explicat inginerul Dorus.

Practic, aceasta operatiune dureaza cel mai mult. Dupa aceea, repararea propriu zisa a conductei este o operatiune de citeva ore. "Din momentul finalizarii reparatiei, sint necesare inca 16 ore pentru ca apa sa ajunga la locuitorii Iasului, parcurgind o distanta de aproximativ 80 km", a continuat directorul tehnic de la RAJAC.

RAJAC Iasi va aduce apa potabila in cisterne mobile tuturor celor care vor solicita acest lucru din zona Podu Iloaiei, Letcani si Valea Lupului.

Nici CET nu mai da apa calda

Iesenii ramin si fara apa calda. CET nu mai poate asigura livrarea apei calde catre consumatori timp de 3 zile, pentru ca este in zona afectata.

vineri, 3 august 2007

newsiasi.ro