Eveniment

Basescu nu s-a mai lasat sarutat de Oprisan. Implinirea a 90 de ani de la bataliile de la Marasesti a adunat la mausoleu peste o mie de oameni si o mare multime de sefi de institutii si alesi locali.

Presedintele Traian Basescu a participat pentru prima data in calitate de sef al statului la comemorarea eroilor cazuti in luptele care au avut loc in 1917 in Vrancea.

Pe toata durata manifestarii, presedintele a incercat sa scape de Marian Oprisan, care a incercat din rasputeri sa stea lipit de el. (Ziarul de Vrancea)

Suceava, sub teroarea apelor. Ploile torentiale cazute in judetul Suceava au inundat circa 30 de gospodarii, trei gospodarii au fost lovite de fulger, aluviunile au blocat un drum judetean,

iar alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta in localitatea miniera Ostra. Raul Moldova si-a iesit din matca si a inundat opt gospodarii din comuna Vama. (Romania libera editia de Moldova)

Protest anti-Palas inabusit de bodyguarzi Un miting de protest impotriva proiectului Palas, organizat ieri in fata Palatului Culturii, a fost intrerupt brutal de catre angajatii firmei de paza Molid Total Security, pusi sa asigure securitatea zonei in care ar urma sa fie construit ansamblul imobiliar. EvZ

Padurile la control ! Attila Korodi Ministrul mediului si dezvoltarii durabile, a dispus efectuarea unui control la societatile de prelucrare a lemnului din comuna Grinties. Masura a fost luata dupa ce ministrul a ajuns la concluzia ca inundatiile produse sambata au avut drept cauza si defrisarile ilegale din zona.

HotNews.ro

Protest si focuri de arma la Penitenciarul Iasi. Viorel Chiriteanu (43 ani), condamnat pentru talharie, si Ciprian Matei (23 ani), condamnat pentru omor,

au reusit ca in decurs de doar o saptamana sa se catere de doua ori pe acoperisul inchisorii, profitand de neatentia gardienilor. (Romania libera editia de Moldova)

Ramine Iasul fara Centrul Cultural German?. In maximum doua luni, personalul Centrului Cultural German din Iasi trebuie sa gaseasca un nou sediu.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” poate sa ofere un sediu institutiei, insa doar temporar. (Jurnalul de Est)

Prefectul Paduraru si-a demis seful de cabinet. Valerian Salavastru, finul deputatului PNL Relu Fenechiu, a fost demis, ieri, din functia de director de cabinet al prefectului.

Prefectul interimar al Iasiului, Nicusor Paduraru, nu a explicat motivele deciziei luate, anuntul fiind facut de purtatorul de cuvant. (Evz Moldova)

Economie

Multi clienti, putine birouri de inchiriatBirourile si spatiile comerciale sunt la mare cautare pe piata ieseana. Cererea este mult mai mare decat oferta, motiv pentru care chiriile trec si de 100 de euro lunar. Pe segmentul de birouri preturile variaza atat in functie de zona, cat si de dotarile imobilelor.

Potrivit anunturilor de inchiriere, ofertele pornesc de la 5 euro si ajung si la 20 de euro pe metrul patrat. integral in EvZ

Lichidatorii se bat pe Menarom Societatea Sierra Quadrant, filiala Braila, firma care a perdut licitatia organizata de AVAS pentru desemnarea lichidatorului societatii de constructii si reparatii navale Menarom SA contesta in justitie, actualul lichidator, firma Management Reorganizare Lichidare SPRL Iasi.

HotNews.ro

Inca 27 de miliarde pentru judetul Vaslui Judetul Vaslui a primit 27 de miliarde de la bugetul de stat din totalul din totalul de 153 alocati de catre executiv autoritatiilor locale. Banii vor fi utilizati pentru dezvoltarea infrastructurii. Adevarul

Aerostar, cea mai performanta companie la Bursa, in 2006 Clasamentul a fost intocmit de revista "Capital" si pozitioneaza societatea Aerostar pe locul intii, impreuna cu societatea Alro Slatina. Aerostar a cumulat 92,5 puncte, cu rentabilitate reala a capitalului, in 2006, de 30,83%, un indicator de crestere de 54,14% si un randament al actiunilor de 107,16%.

Clasamentul a fost intocmit prin analize efectuate pe 50 de societati comeriale listate la Bursa, de compania austriaca de consultanta Contrast Management Consulting. Ziarul de Bacau

Numarul somerilor botosaneni s-a redus la jumatate Numarul somerilor botosaneni s-a redus la jumatate fata de inceputul acestui an. Daca in luna ianuarie existau in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani un numar de 10.834 de someri, in prezent sunt inregistrati doar 5953 de someri.

BotosaniNews