Anchete

Falci pe(se)diste in Arad. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, este din nou tinta unor atacuri pe plan local. Se vede treaba ca edilul sef este implicat indirect intr-o multime de afaceri imobiliare, una mai incurcata ca alta.

Opozitia locala, exceptie facand PSD, l-a acuzat ieri pe edil de implicare intr-o afacere cu iz de anticoruptie alaturi de, atentie!, Dorel Caprar, presedintele PSD Arad.

Despre zona Padurice, aflata chiar in inima municipiului, se stie doar ca urmeaza a fi rasa, facuta una cu pamantul, pentru ca acolo sa se nasca viitorul centru al orasului. Atentia opozitiei din Consiliul Municipal a fost atrasa de o ditamai cladire ce se inalta acolo.

Imobilul, construit de societatea D&D, apartinand liderului local al PSD, Dorel Caprar, se doreste a fi un ansamblu modern de birouri.

Pe langa societatea distinsului pesedist, la constructia imobilului mai participa si SC ProArhitectura SRL, avandu-l ca asociat unic pe Ela Falca, sotia primarului. Ba chiar mai mult decat atat, in PUG, la acest punct este preconizat a fi construit un lacas de cult.

Mai precis, este vorba de sediul central pe Europa de Est al congregatiei adventiste, cult din care face parte si primarul Falca. 24 de Ore

Ferme de porci extinse la negru. Conducerea APM recunoaste ca a avut competente in ceea ce priveste trei ferme ale Smithfield.

Daca inspectorii DSVSA au aplicat imediat o amenda contraventionala in valoare de 50 de milioane de lei vechi, autoritatile de mediu se invita una pe alta sa faca primul pas.

A iesit, insa, la iveala faptul ca pentru trei crescatorii din judet au fost eliberate fise tehnice de...APM Arad. Asta, desi directorul APM Dana Danoiu lasa sa se inteleaga ca nu a eliberat un astfel de act. Arad Online

Administrativ

Dosare penale pentru lucrari nesemnalizate. Politia Rutiera a demarat in premiera intocmirea unor dosare penale pentru lipsa semnalizarii lucrarilor la drumuri.

Masura s-a luat dupa ce vinerea trecuta un timisorean a cazut cu Dacia intr-o groapa nesemnalizata de pe strada Daliei.

Firma care face lucrarea este Confort SA, proprietate a omului de afaceri Georgica Cornu, presedintele Camerei de Comert Timisoara. EvZ Vest

Un euro pana la Stuttgart. Perioada de calatorie, in cazul in care ati achizitionat bilete in perioada reducerilor, este 1 septembrie - 31 octombrie. Arad Online

Aradenii vor putea zbura din toamna cu un euro (plus taxe de aeroport) pana la Stuttgart.

Compania Blue Air, care opereaza si pe Aeroportul InternationalArad, a deschis sezonul reducerilor cu oferta spre Germania. Arad Online

Social

Sate fara canalizare si apa. Mai putin de unu la suta dintre cei care locuiesc in satele din Timis beneficiaza de canalizare, insa problemele ar trebui rezolvate in zece ani.

Conform primelor estimari, judetul ar avea nevoie de 500 de milioane de euro pentru a fi pus la punct, din punct de vedere al apei si al canalizarii. EvZ Vest

Pusi sa isi vanda casele. Nervi si isterie pe Varful cu Dor, acolo unde cativa dintre proprietarii de apartamente s-au trezit cu o declaratie in posta din care rezulta ca ar fi dispusi sa isi intraineze locuintele Primariei, urmand sa primeasca despagubiri.

Municipalitatea le vrea demolate, pentru remodelarea zonei din vecinatatea Parcului Reconcilierii. Arad Online

Economic

Profit anual de un milion de euro pentru Combinatul Agroindustrial din Curtici. Combinatul Agroindustrial din Curtici, infiintat in anul 1990 pe scheletul fostului CAP din localitate, realizeaza in prezent un profit anual de peste un milion de euro, dovada ca si agricultura poate fi profitabila.

In ciuda faptului ca acest an nu a fost unul foarte bun pentru agricultura, Combinatul Agroindustrial a obtinut o recolta de grau in medie de 5.600 de kilograme la hectar, in vreme ce la porumb se anticipeaza o productie medie de pana la 9.000 de kilograme la hectar. Informatia Aradului

Monden

Dali, succes de casa. Cele 129 de lucrari semnate Salvador Dali, expuse la Muzeul de Arta din Timisoara, au luat drumul Luxemburgului, ieri seara.

Sutele de vizitatori care au venit la Muzeul de Arta pentru Salvador Dali au lasat la casa de bilete a Muzeului 30.000 de lei.

Jumatate din banii obtinuti din vanzarea biletelor raman muzeului, iar jumatate revin firmei care a intermediat legatura cu colectionarul din Luxemburg. EvZ Vest