Imobilul in care a functionat dispensarul medical al cartierului Turnisor inca din anii '50 isi va schimba destinatia. Prin Hotarirea de Guvern 400 din 4. 05. 2007, de la 1 iunie, APIA este noul administrator al cladirii din strada Bielz nr.53. Acest lucru a fost posibil, deoarece, ca proprietar al cladirii, a fost trecut Statul Roman, desi medicii sustin ca Primaria Sibiu este proprietar.

"Dupa cum rezulta din foaia de proprietate, proprietarul imobilului este comuna Turnisor, care nu mai exista din perioada 1947-1950, deci nu a existat ca si comuna in anul 1981 cind s-a intocmit actul de proprietate.

Deoarece Turnisorul a fost si este de fapt un cartier al municipiului Sibiului, proprietatile fostei comune apartin de drept municipiului Sibiu si sint administrate de primaria acestui municipiu. In prezent, noi platim chirie la Oficiul Judetean de Reproducere si Selectie a Animalelor Sibiu si avem contract pina in 2009.

Dar APIA ne ameninta ca ne lasa azi, miine pe drumuri", spune Mariana Turcu, medic de familie.

Ii vor afara

Carmen Dordea, sef serviciu examinari in cadrul APIA, sucursala Sibiu, nici nu a vrut sa auda de motivatiile medicilor. A spus doar ca vrea sa rezilieze contractul cit mai curind si sa-si mute oamenii acolo. „Daca puteti sa-mi demonstrati ca mai exista Primaria Turnisor, atunci ei sint proprietarii. Atita timp cit nu mai exista, statul este proprietar.

Prin acea hotarire de guvern, noi sintem noii proprietari si vrem sa se mute cit mai curind. Pot sa-si inchirieze in alta parte", spune Carmen Dordea.

Fara mila

La rindul sau, seful Directiei Agricole Sibiu, Nicolae Troanca, vrea ca angajatii APIA sa se mute cit mai curind din sediul Directiei Agricole. „Le-am dat 3 biroruri, insa hotarirea de guvern a fost data special pentru acest lucru.

Pentru a se gasi spatii pentru ei, care sint un serviciu nou infiintat si care au in jur de 100 de angajati si noi nu avem spatii disponibile", explica Nicolae Troanca. Medicii mai asteapta acum o salvare de la Autoritatea de Sanatate Publica sau de la Primarie. Ei spun ca nu au bani sa-si cumpere alte spatii.