La inceputul lunii mai, ministrul Sanatatii a vizitat Spitalul de Obstetrica - Ginecologie din Ploiesti. La momentul respectiv, Eugen Nicolaescu a sustinut sus si tare ca vor fi alocati nici mai mult nici mai putin decat 450.000 de euro pentru lucrari de consolidare a maternitatii. „Vom investi in acest spital pentru ca aici sunt adusi pe lume copiii.

Prahova este un judet mare si trebuie sa aiba si unitati sanitare care sa ofere servicii medicale de calitate. Nu mai vreau sa aud de situatii in care apar infectii nozocomiale si ca mor bebelusii”, declara pe atunci ministrul sanatatii.

Mai mult decat atat, Nicolaescu s-a aventurat in a da asigurari ca, in maximum doua saptamini spitalul va primi trei miliarde de lei vechi pentru modernizarea salii de nastere. Au trecut patru luni si Ministerul Sanatatii nu a trimis nici un ban catre Spitalul de Obstetrica Ginecologie din Ploiesti. „Nu am primit inca fondurile de la minister.

Noi le asteptam ca sa putem incepe modernizarea blocului de nasteri, unde chiar este nevoie de lucrari de reparatii”, ne-a declarat directorul maternitatii, Calin Boeru.

In ianuarie 2004, aproximativ 20 de nou-nascuti de la Maternitatea din Ploiesti au murit in urma unei infectii nozocomiale. Infectia a fost cauzata de lipsa de igiena, de conditiile improprii din unitate, insa niciunul dintre angajatii maternitatii nu a platit nici macar cu postul moartea bebelusilor.