Vineri, in cadrul unei conferinte de presa, comisarul sef al Garzii de Mediu Prahova a declarat ca informatiile primite de la cotidianul Monitorul il vor ajuta in desfasurarea unei anchete prin care sa traga la rspundere poluatorul din zona Valea Calugareasca. „Va multumesc pentru informatiile pe care ni le-ati dat si pe care le vom inainta Comisariatului National al Garzii de Mediu.

Vom lua legatura cu reprezentantii firmei Mega Company Import Export pentru ca acestia sa-i determine pe americani sa vina in tara. Din pacate, lichidatorul fostului combinat chimic nu a impus cumparatorului haldelor de cenusa piritica sa respecte normele de mediu”, a declarat Stefan Popescu, comisarul sef al Garzii de Mediu Prahova.

Vineri, cotidianul Monitorul a publicat, in exclusivitate, datele de identificare ale firmei Mega Company Import Export, reprezentanta in Romania a societatii Mega Company SUA pe care autoritatile de mediu prahovene o cautau prin intermediul Ministerului de Afaceri Externe.

Daca ar fi facut acelasi lucru, institutiile abilitate pentru controlul si respectarea normelor de mediu ar fi aflat ca sediul reprezentantei americanilor in Romania se afla in Bucuresti, la 60 de km de Ploiesti.