Dupa cum ne-au informat autoritatile judetene, evenimentul ar fi fost initial programat sa se desfasoare la Bruxelles dar, din cauza costurilor foarte mari s-a ales o alta varianta, respectiv cea a organizarii expozitiei la Brescia.

Aici prahovenilor li s-a oferit in mod gratuit un spatiu generos, intr-una dintre cladirile importante ale orasului, locatie unde, in perioada 24-27 octombrie, delegatia prahoveana va incerca sa le arate italienilor ca „nu suntem tiganii care cred ei”, dupa cum a spus consilierul judetean, Ludmila Sfarloaga.

Megadelegatie prahoveana

Dintre persoanele care vor face deplasarea in Italia fac parte consilierii judeteni (37 de persoane), directorii Prahova Industrial Parc, Ploiesti Industrial Parc, Brazi Industrial Parc, Plopeni Industrial Parc, directorii Muzeului de Istorie, Muzeului de Stiintele Naturii, Bibliotecii „Nicolae Iorga”, Termoelectrica Ploiesti, Hidro Prahova, Muzeului Judetean de Arta si Centrului

Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Nationale. De asemenea, din delegatia prahoveana vor mai face parte membri Camerei de Comert si Industrie, precum si doua ansambluri artistice, cel al Consiliului Judetean Prahova si „Constelatia Brazilor”.

Filme si spectacole in aer liber

Deplasarea la Brescia se va face cu autocarele, care urmeaza sa fie inchiriate dupa organizarea unei selectii de oferte, cheltuielile urmand sa fie suportate din bugetul Consiliului Judetean (pentru consilieri, directorii de muzee si cei 20 de angajati ai institutiei) si de catre Parcurile Industriale (pentru reprezentantii acestora).

O estimare totala a costurilor deplasarii se ridica, potrivit vicepresedintelui, Radu Ionescu, la circa 100.000 de euro. Pentru sustinerea acestor cheltuieli, Consiliul Judetean Prahova a alocat circa 437.000 de lei noi.

Prahovenii vor lua cu ei la Brescia cateva sute de pungi cu cadouri pentru oficialii de acolo, pliante, tricouri inscriptionate, cd-uri de prezentare a judetului in limba italiana, albume foto si filmele „Mihai Viteazul”, „Columna” si „Mircea”.

De asemenea, in fiecare seara, dupa incheierea actiunilor oficiale de schimburi de experienta si de incheiere de parteneriate, delegatia prahoveana va oferi lombarzilor din Brescia, spectacole folclorice sustinute de cele doua ansambluri anterior amintite.