Desi se astepta ca Dumitru Sechelariu sa candideze iar la Primaria Bacaului, se pare ca la alegerile din 2008, cel care va candida va fi Sergiu, fratele sau. Chiar daca pentru acest lucru cei doi frati au trebuit sa-si calce pe inima si sa accepte o impacare dupa trei ani in care nu si-au vorbit unul altuia.

Impacare dupa trei ani

Impacarea fratilor Sechelariu vine dupa trei ani in care acestia nu si-au vorbit. "Eu si Dumitru sintem amindoi firi puternice. Am avut conflicte, legate de ideile diferite pe care le avem. Am dat mina si nu ne-am mai vorbit, fiecare vazindu-si de problemele lui.

Am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne respectam reciproc, indiferent daca avem moduri de a gindi diferit unele probleme", mai spune Sergiu Sechelariu. El a tinut sa mai sublinieze faptul ca fiecare dintre ei a avut afacerile lui si ca nu s-au ajutat pe acest palier. "Ne-am ajutat reciproc numai cu sfaturi.

Eu tot ce am realizat, am facut prin munca mea si nu cu sprijinul fratelui meu", a mai spus fratele fostului primar al Bacaului.

Deocamdata nu are o strategie

Sergiu Sechelariu spune ca a a discutat cu fratele lui despre candidatura la Primaria Bacau. "Am discutat cu Dumitru, dar urmeaza sa ma decid eu. In principiu sint interesat de acest aspect. Nu am inca un plan de actiune, o strategie, dar le voi avea.

Cert este ca, daca voi candida, voi merge in fata electoratului din postura de independent si nu pe lista vreunui partid", a precizat Sergiu Sechelariu.

Dat afara din curte

Fratii Sechelariu nu au dezvaluit niciodata motivul pentru care s-au certat, dar se pare ca acesta tine de atitudinea lui Sergiu Sechelariu in timpul cercetarii penale la care a fost supus Dumitru Sechelariu, mai exact, de lipsa unui sprijin. In schimb, fratii au recunoscut ca au fost certati.

Sergiu Sechelariu a povestit ca fratele sau l-a dat afara din curte atunci cind, la un moment dat, s-a dus sa il viziteze. "I-am zis si sa isi vada de treaba, sa lase politica si sa isi vada de afaceri. Dar el nu m-a ascultat si nu a fost bine. Oricum, eu nu mai vorbesc cu el de multa vreme", ne declara, acum doi ani, Sergiu Sechelariu.

Demisie in campania electorala

Sergiu Sechelariu a demisionat in 2004 din functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, la solicitarea premierului de atunci, Adrian Nastase, dupa declaratiile sale, in sprijinul campaniei electorale a fratelui sau, Dumitru, au provocat un scandal politic. Sergiu Sechelariu declarase ca, daca fratele sau nu va fi reales, Guvernul va taia fondurile publice pentru Bacau.

Procese cu Adrian Nastase

Presa nationala a scris ca dosarul de la DNA impotriva lui Adrian Nastase se bazeaza pe un autodenunt al lui Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, si pe o declaratie facuta de Irina Paula Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, care i-ar fi oferit, drept rasplata pentru ca a mentinut-o in functie, timplarie pentru geamuri termopan pentru doua

imobile din Capitala si pentru casa de la Cornu. In replica, Adrian Nastase si sotia sa, Dana Nastase, au actionat in judecata, firmele bacauane detinute de Sergiu Sechelariu care au construit imobilul din strada Zambaccian. Pe de alta parte, relatiile dintre Sergiu Sechelariu si Irina Jianu s-au degradat tot mai mult, ajungindu-se la acuze reciproce.