Angajatii RAT au iesit pentru a treia oara in strada sa ceara demisia conducerii regiei

Mai putini ca la celelalte proteste, sindicalistii Regiei Autonome de Termoficare (RAT) Cluj au pichetat ieri dupa-amiaza pentru a treia oara sediul Primariei. Acestia au cerut si de data aceasta demiterea conducerii regiei, respectiv a directorului general Emil Miron, a lui Dan Cupsa, director tehnic, si a lui Ioan Moldovan, director economic.

„Sa-i angajeze Boc pe directori la Primarie, daca i se pare ca sint atit de competenti“, a comentat ironic liderul sindical Ioan Vilt.

Tot ieri, la sediul Cartel Alfa a sosit un fax din partea Primariei Cluj-Napoca prin care sindicalistii au fost informati ca auditul realizat la RAT s-a finalizat in 10 octombrie, urmind sa fie analizat in cadrul comisiei de specialitate a Consiliului Local (CL).

Au fost intimidati

Protestatarii au participat in numar mai mic, deoarece, spun ei, unii dintre angajati au fost intimidati sau amenintati, iar altora li s-a propus o marire de salariu ca sa inceteze actiunile.

In acelasi timp, zilele trecute, unii dintre ei au fost audiati la Politie, fiind reclamati la Parchet de directorul tehnic Dan Cupsa pentru ca au blocat accesul conducerii in institutie in urma cu citeva saptamini. „Nu ne pot acuza de nici o infractiune si vom recurge la acelasi gest pe viitor“, au spus, ieri, sindicalistii.

La rindul lor, acestia l-au reclamat pe Cupsa pentru faptul ca le-a amenintat familiile.

„Ne-a spus in sedinta din 27 septembrie sa avem grija ce facem, deoarece avem familii si copii si sintem urmariti“, a mai precizat Vilt.

Muncitorii cred ca raspunsul din partea Primariei nu le va fi favorabil si spun ca nu se vor opri din proteste. De asemenea, ei doresc sa-l reclame pe Emil Miron la Parchet pentru ca s-a amestecat in activitatea sindicatului.

Premii pentru directori

Liderul sindical Ioan Vilt a venit ieri cu informatii noi in fata protestatarilor. „Am fost informat verbal ca patru persoane din conducere, excluzindu-l pe Miron, au primit pina in iulie in jur de 500 de milioane de lei vechi drept premii. Sper ca informatia sa fie confirmata in urma auditului de catre Consiliul Local“, a subliniat Ioan Vilt.

In acelasi timp, sindicalistii sustin ca debransarile continua in municipiu, iar regia merge in pierdere, si nu in profit, asa cum sustine atit Emil Boc, cit si conducerea RAT Cluj.

500 de milioane de lei au luat patru persoane din conducerea RAT ca premiu, potrivit sindicalistilor