Debut in forta

Foto Marius RUS

Elevii lui Andone si-au dominat adversarul, in special in prima parte

Dupa ce au invins Rapidul etapa trecuta, jucatorii lui Ioan Andone asteptau cu nerabdare sa isi „sfisie“ urmatorul adversar, UTA Arad. Chiar si fara Trica si Dani, menajati de Andone pentru duelul de foc de duminica cu FC Vaslui, CFR-istii nu au lasat nici un moment impresia ca ar suferi prin absenta celor doi.

Minteuan a dat primul avertisment „Batrinei Doamne“ cu privire la cine e seful pe teren, printr-un trasor ce a nimerit bara portii lui Hutan (’4). Hipnotizata, parca, de iuteala actiunilor CFR-istilor, apararea aradeana l-a invitat pe Semedo la un sprint pe dreapta, centrarea acestuia fiind reluata, lejer, de Fabbiani in poarta goala (’11).

Sustinute de cei 6.000 de spectatori din tribunele arenei „Dr. Constantin Radulescu“, gazdele nu au cedat initiativa si au fost aproape de a face 2-0 in urma unui corner, cind Cadu a trimis cu capul putin pe linga poarta (’19).

Muresan, rezerva de lux in acest sezon, s-a aflat si el aproape de gol, insa „torpila“ sa de la 25 de metri a fost retinuta in doi timpi de Hutan. Pina la urma, aradenii au fost pedepsiti pentru jocul retinut si lipsit de consistenta, Semedo inscriind cu capul din apropierea careului mic, dupa un serviciu excelent al lui Didi (’28).

UTA a dat primele semne de viata abia pe finalul primei parti, cind Hora (’38), Florin Dan (’40) si Hidisan (’43) au incercat poarta aparata de Nuno Claro, fara rezultat, insa, pe tabela de marcaj.

Precauti in continuare

Reluarea jocului a mai echilibrat, oarecum, raportul de forte din teren. Totusi, CFR-istii nu le-au oferit prea multe spatii oaspetilor, ale caror actiuni se pierdeau undeva la marginea careului mare. Fara a se intrebuinta prea mult, elevii lui Andone au reusit sa pastreze o posesie superioara, fara a forta, insa, prea mult in atac.

Singura actiune mai periculoasa a partii secunde a aparut abia in minul 78, cind lovitura libera executata de Culio a fost scoasa de sub transversala de Hutan. Fluierul de final a adus o victorie incontestabila a liderului CFR Cluj, care, ajutat si de jocul rezultatelor, a ajuns sa detina un avans de 6 puncte fata de urmatoarea clasata, Unirea Urziceni.