Pe strada Crasmaritelor din cartierul Bereasca, unei case i-a fost ridicat un etaj, fara ca aceasta lucrare sa aiba autorizatie de constructie. Fara un proiect ca lumea, etajul a inceput sa deranjeze vecinii, care au sesizat Directia de Urbanism in urma cu patru ani.

In urma plangerii Danielei Sencu, in 2003, Directia de Urbanism Ploiesti l-a somat pe proprietar sa obtina o noua autorizatie de constructie pentru extinderea locuintei si totodata sa opreasca lucrarile incepute. Cu toate ca a fost amenintat cu deschiderea unui dosar penal, proprietarul nu s-a pus in legalitate, drept pentru care constructia este acum aproape gata.

Casa a primit un etaj, dar si o mansarda care, din punctul de vedere al Danielei Sencu reprezinta un adevarat pericol. Structura este din lemn, iar peretii din resturi de caramida. In plus, extinderea o lasa pe vecina fara soarele pe care oricine trebuie sa-l aiba in casa sa.

Pentru ca Directia de Urbanism nu a facut nimic sa o ajute, femeia s-a adresat Inspectoratului General in Constructii de la Bucuresti, care a trimis in control inspectorii din teritoriu, care au spus ca vor analiza situatia prezentata.

Despre aceasta situatie, directorul adjunct al directiei de Urbansim Ploiesti, Rita Neagu a declarat ca inspectorii din subordinea sa ar fi trebuit sa urmareasca cazul si nu au facut-o. Cat despre proprietari, care au refuzat sa vorbeasca cu presa, acestia risca doar o amenda.