Mai exact, o ultima evaluare realizata de Directia de Munca si Protectia Sociala Prahova arata ca din ce in ce mai multi prahoveni raman acasa sa-si creasca odraslele, preferand sa-si lase consoartele sa se intoarca la serviciu, pe considerentul ca acestea castiga mult mai bine.

Mai exact, din cei 8.651 de beneficiari de indemnizatii de crestere a copilului, nu mai putin de 1.879 sunt barbati care au acceptat postura de tatici la cratita. Dintre acestia, numai 300 au ales sa se intoarca la serviciu inainte de terminarea concediului pentru cresterea copilului, primind astfel stimulentul lunar de 300 de lei.

In schimb, peste 500 de prahovence, din totalul de aproape sase mii de beneficiare de indemnizatii, s-au intors la munca in ultimele luni, si asta deoarece, la veniturile salariale li se adauga alocatia lunara de 200 lei, plus stimulentul de 300 lei pe luna.

Specialistii sunt totusi de parere ca, incepand de la anul, cand este posibil sa fie adoptat proiectul legislativ care prevede acordarea diferentiata a indemnizatiei in functie de salariu, numarul barbatilor care vor ramane acasa in concediul pentru cresterea copilului sa se mai diminueze.