Unul dintre motive este acela ca in ultimii ani, intamplator sau nu, firme ale unor membri PC, ale unor apropiati ai presedintelui Consiliului Judetean sau ale catorva directori de institutii aflate in subordinea consiliului, au inceput sa infloreasca tocmai in urma afacerilor cu bugetul judetului. Al doilea motiv vi-l dezvaluim astazi.

In vara acestui an Florin Serghei Anghel a intrat intr-o relatie privata de afaceri cu administratorul portughez al unei firme care a preluat de la Consiliul Judetean 102,15 hectare de teren. Astfel au aparut indicii ca proaspata filiera portugheza a afaceristului Anghel duce spre trafic de influenta activitatea politicianului Anghel.

Portughezul Hernani preia afacerea Tatarani

Anul trecut, Consiliul Judetean Prahova a scos la licitatie un teren de 102,15 hectare la Tatarani, in vederea realizarii unui ansamblu rezidential. La data de 3 mai 2007, Consiliul Judetean Prahova a incheiat cu Societatea Comerciala PLUSVAG INVESTIMENTOS S.A.

Portugalia contractul de asociere nr.6334, in vederea realizarii proiectului „Ansamblul rezidential in comuna Barcanesti, sat Tatarani”.

Dat fiind faptul ca prevederile legislatiei nu recunosc unui investitor strain dreptul de proprietate asupra unui teren in Romania, prin Hotararea nr.96/29 iunie 2007 Consiliul Judetean Prahova a aprobat cesiunea contractului susmentionat catre Societatea Comerciala PLUSVAG INVESTIMENTOS S.R.L. Romania, avandu-l ca administrator pe cetateanul portughez Vaz Antunes Hernani.

Hernani, Anghel si directori ai CJ - parteneri de afaceri

Doua saptamani mai tarziu, la data de 13 iulie 2007 a fost inregistrata la Registrul Comertului firma SC IMOB Development SRL Ploiesti, care are ca principal obiect de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliara.

Surpriza o ofera actionariatul care este compus din: Florin Serghei Anghel (10%), Alexandru Serghei Anghel (fiul presedintelui Consiliului Judetean - 25%), Gheorghe Armasu (3%), Mihnea Dogaru (directorul SC Termoelectrica SA Ploiesti, societate detinuta 100% de CJ - 3%), Radu Ionescu (vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova - 3%), Dan Teodorescu (director al SC Brazi

Industrial Parc SA, societate detinuta de CJ - 3%), Burtescu Adrian Nicolae (3%), Stanescu Adrian Nicolae (2,5%), Dedu Alexandru Mihai (2,5%) si... cetatenii portughezi Vaz Afonso Domingues Mota Hugo Manuel (18%) si Vaz Antunes Hernani (27%).

Pe ultimii patru ii regasim si in actionariatul societatii SRP Development SRL Ploiesti, o alta firma de... dezvoltare imobiliara infiintata exact in aceeasi zi. Aceasta inseamna ca partea portugheza, reprezentata de Vaz Antunes Hernani, controleaza 50% din IMOB Development SRL, iar partea romana, unde printre actionari il regasim si pe Florin Serghei Anghel, controleaza restul de 50%. E momentul pentru a lansa bomba-bombelor.

Anghel - avocatul lui Hernani in Consiliul Judetean

Prima suspiciune de trafic de influenta poate fi verificata de catre organele statului daca citesc cu atentie procesul verbal si hotararile Consiliului Judetean din data de 27 iulie 2007. In acea sedinta, asociatul lui Florin Serghei Anghel a cerut Consiliului Judetean sa aprobe vanzarea unei bucati de 15,8 hectare din cele 102,15 hectare catre firma PLUSVAG INVESTIMENTOS S.R.L.

Romania, urmand ca aceasta sa o revanda, ulterior, unei alte firme interesate sa ridice un mall la Tatarani.

Ei bine, conform datelor de la Registrul Comertului, administrator al acestei ultime societati este nimeni altul decat Vaz Antunes Hernani, asociatul lui Florin Serghei Anghel din SC IMOB Development SRL!!! Care va sa zica, Florin Serghei Anghel vegheaza ca presedinte al Consiliului Judetean Prahova pentru buna derulare a contractului de asociere pentru realizarea cartierului rezidential, dar, in acelasi timp, afaceristul Florin Serghei Anghel incearca sa obtina un profit cat mai mare pentru asociatul sau din firma IMOB Development SRL. De aici inainte poate incepe tavalugul problemelor pentru presedintele Consiliului Judetean, care are multe, foarte multe explicatii de dat organelor statului!

In atentia DNA

Revenind la sedinta din 27 iulie 2007, presedintele Consiliului Judetean, Florin Serghei Anghel, a pledat cu strasnicie cauza portughezului, astfel ca hotararea a fost votata fara probleme, desi pretul acestei tranzactii nu este mentionat nicaieri in textul proiectului de hotarare.

Se face referire doar la suma de 27 milioane de euro ca valoare a complexului comercial, nu a terenului, iar aceasta doar in expunerea de motive semnata de Florin Serghei Anghel.

Nu in textul proiectului de hotarare, asa cum ar fi fost normal! Se ridica, astfel, mai multe intrebari: de ce nu a fost realizata o evaluare clara a terenului? De ce a trebuit sa vanda terenul portughezii si nu l-a vandut direct Consiliul Judetean, prin licitatie, catre companiile interesate sa construiasca mall-uri in partea de sud a Ploiestiului? De ce a mai castigat licitatia pentru terenul de 102,15 hectare PLUSVAG INVESTIMENTOS S.A., daca nu este in stare sa construiasca mall-ul, hotelul si spatiile pentru birouri, asa cum s-a angajat prin contract? De ce Florin Serghei Anghel nu a anuntat public faptul ca este asociat cu administratorul firmei portugheze? Lista intrebarilor poate continua.

Asteptam, totusi, raspunsuri, de la institutiile statului in drept sa cerceteze astfel de fapte. Vom reveni.

Fiul lui Anghel, asociat cu alti portughezi Intamplator sau nu, va lasam pe dumneavoastra sa decideti, la mai putin de doua luni de la incheierea contractului cu portughezii, in data de 29 iunie 2007, Alexandru Serghei Anghel, fiul presedintelui Consiliului Judetean, a infiintat o firma de arhitectura.

Aceasta se numeste SD - MD Europa SRL Campina, in care detine 40% din actiuni alaturi de alti doi cetateni portughezi: Muniz Deusdara Francisco Luiz (40%) si Geraldes de Macedo Bruno (20%). Baga cineva mana in foc ca nu e vorba fix de proiectarea locuintelor din cartierul de la Tatarani si nici a satului de vacanta de la Secaria?

Traficul de influenta Traficul de influenta este infractiunea prin care, o persoana denumita promitent: - are influenta sau - lasa sa creada ca are influenta asupra unui functionar public - pretinde bani sau alte foloase de la o persoana fizica sau juridica, pentru a-i rezolva o problema prin convingerea functionarului public sa faca ori sa nu faca un act ce intra in atributiile sale de serviciu. Sursa: www.nudaspaga.ro