Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu scrie pe blogary.ro ca miza conflictului mocnit dintre Victor Ponta si Dan Voiculescu este functia de premier in eventualitatea suspendarii lui Traian Basescu.

Iata rationamentul lui Sebastian Lazaroiu:

1. Preşedinte al Senatului este tot dl. Geoană, cel care, în caz de suspendare a Preşedintelui în funcţie şi cădere a cabinetului Boc, numeşte premierul.

2. Dl. Geoană este mai prieten cu dl. Voiculescu decît cu dl. Ponta. Plus că, dl. Geoană nu cred că şi-a plătit încă „datoriile” din campanie către televiziuni.

3. Protocolul USL stipulează că premierul va fi stabilit abia la vară în luna iulie 2011. Atunci sondajele vor desemna cel mai popular candidat la funcţia de preşedinte (previzibil, Antonescu-ACD), după care va fi nominalizat premierul de la celălalt partid (previzibil PSD, dl. Ponta speră că domnia sa).

4. Până la vară nu există un candidat al USL la funcţia de premier. Dacă trece moţiunea de cenzură anunţată de USL în actuala sesiune parlamentară, preşedintele în funcţie (titular sau interimar) poate face abstracţie de USL.

5. Planul d-lui Voiculescu: suspendarea preşedintelui în funcţie până în luna iulie 2011, adică până la desemnarea premierului oficial al USL. Demiterea guvernului Boc. Geoană interimar. Geoană îl numeşte pe Voiculescu premier. Nu pe Ponta.

Citeste tot articolulpe blogary.ro