Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, propune modificarea legii privind statutul parlamentarilor, astfel incat pensia sa nu mai poata fi acordata simultan cu indemnizatia de senator sau deputat, transmite Agerpres.

Propunerea legislativa vizeaza modificarea articolului 41, alineatul 5 din Legea 96/2006 si stipuleaza ca "indemnizatia lunara a deputatilor si senatorilor se cumuleaza cu alte venituri si se supune impozitului pe venit, conform legii, iar pensia calculata potrivit legii nu se acorda simultan cu indemnizatia de deputat sau senator".

"Pentru a putea clarifica si a intra in legalitate, dar in acelasi timp pentru a tine cont de latura morala am facut aceasta propunere legislativa si fac o invitatie tuturor colegilor deputati si senatori care doresc sa semneze aceasta lege sa o faca", a declarat, miercuri, Roberta Anastase.

Aceasta a amintit de hotararea Birourilor Permanente care au aprobat, pe 22 martie, un proiect de hotarare privind normele de aplicare a acestei legi, ce permitea parlamentarilor sa cumuleze pensia cu salariul.

"E cazul sa ne facem curatenia de primavara in Parlament, sa facem curatenia in legislatia care ne priveste pe noi si astfel sa eliminam eticheta de privilegiati. Cred ca acestia sunt pasii corecti, legali pe care ii putem face pentru a arata romanilor ca parlamentarii nu sunt undeva deasupra lor si deasupra legii", a completat Anastase.

Ea s-a declarat convinsa ca va avea sustinerea parlamentarilor democrat-liberali si ai UDMR si a anuntat ca va depune proiectul, vineri, la Biroul permanent. Totodata, presedinta Camerei Deputatilor a precizat ca miercuri va prezenta propunerea legislativa grupului parlamentar al PDL.