Liderul USR, Cătălin Drulă, îi cere premierului Marcel Ciolacu să desființeze Ministerul Familiei, creat special pentru Gabriela Firea, care vineri a demisionat din guvern, în scandalul azilelor groazei.

Catalin Drula, presedintele USR Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „Acum, că a plecat Gabriela Firea, este momentul ca premierul Marcel Ciolacu să desființeze și ministerul inutil creat special pentru ea.
  • Ministerul Familiei a fost o construcție artificială, care doar a consumat bani pentru PR, chirii și un extra-aparat inutil.
  • Oprirea risipei bugetare și reducerea deficitului bugetar poate începe cu comasarea la loc cu ministerul Muncii”, a scris Drulă pe Facebook.

Ministerul Familiei a fost înființat în noiembrie 2021, odată cu învestirea Guvernului PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a demisionat vineri, ea suspendându-se și din funcția de președinte al PSD București. Firea și-a anunțat demisia printr-un lung mesaj postat pe Facebook, în care spune că este „complet nevinovată”, continuând să susțină că este victimă și că a existat un „război total pentru demolarea” sa „și mai puțin pentru aflarea adevărului”: „A existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”.