Liderii social-democrați și liberalii se întâlnesc la Guvern la ora 15.00 pentru o nouă ședință de Coaliție. Pe agenda guvernamentală se află discuțiile privind măsurile fiscale privind reducerea facilităților din agricultură și construcții, susțin surse politice pentru HotNews.ro. De asemenea pe agenda Coaliției se află și probleme nerezolvate ca numirea secretarului General al Guvernului dar și alte numiri politice pentru posturile de secretari de st

Marian Neacșu, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, la GuvernFoto: AGERPRES

O primă întâlnire la Guvern pe tema facilităților fiscale a avut loc la ora 13.00. La ședință alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor Marcel Boloș au participat și Nicolae Ciucă și Lucian Bode. Potrivit surselor HotNews.ro a fost o primă întâlnire de lucru fără a se concretiza un o decizie.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu va exista scoaterea facilităţilor de la IT. În schimb, Ciolacu a precizat că la construcţii şi la agricultură sunt însă facilităţi care urmează a fi luate în discuție cu CASS și cu actorii din domenii

”Am avut deja o primă întâlnire cu ministurl Finanţelor, împreună cu fostul premier Nicolae Ciucă cu fostul ministru al Finanţelor. Nu vom lua nicio decizie până când nu vorbim cu marii actori din fiecare domeniu (...) Acum venim la facilităţile fiscale. Banca Mondială, FMI, Comisia Europeană, prin Raportul de ţară care este anual, ne recomandă de ani de zile să începem să scoatem din facilităţile fiecale fiindcă România devine nesustenabilă prin venituri. Cunosc povestea că trebuie să avem o colectare mai bună. Această colectare mai bună nu poate face dacă nu faci digitalizarea, nu s-a făcut de 32 de ani. S-a declanşat acest proces de digitalizare”, a explicat premierul.

O altă tema pe agenda ședinței Coaliției care ar urma săs e desfășoare la ora 15.00 sunt numirile politice din Guvern. Reamintim că Marcel Ciolacu a refuzat să-l numească pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului generând nemulțumirea liberalilor. Ciolacu ar fi invocat, potrivit surselor politice, o recomandare a serviciului de informații conform căreia Abrudean nu ar fi potrivit pentru funcția de SGG.