Reprezentanţii PNL Sector 1 îi cer primarului Clotilde Armand să îşi depună demisia de onoare, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea edilului de suspendare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care această instituţie sesiza starea sa de incompatibilitate.

Clotilde ArmandFoto: AGERPRES

Reprezentanţii PNL Sector 1 sunt de părere că, deşi decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, arată, cel puţin în acest stadiu, că suspiciunile sesizate de ANI referitoare la Clotilde Armand pot avea „un fundament real”.

„Cerem demisia de onoare a primarului, aşa cum, în nenumărate cazuri, domnia sa şi partidul său au procedat în situaţii similare. Este momentul ca sloganul "Fără penali în funcţii publice" să îşi găsească aplicabilitatea şi în cazul lor! Altfel, nu este decât ipocrizie politică", a declarat preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, potri.

În opinia reprezentanţilor PNL Sector 1, prin demisia de onoare, Clotilde Armand ar avea tot timpul necesar să îşi dovedească nevinovăţia.Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de suspendare a raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, prin care a fost declarată în stare de incompatibilitate.

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, de suspendare a raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, prin care a fost declarată în stare de incompatibilitate, potrivit Agerpres.

În noiembrie 2022, ANI a stabilit că primarul Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, în legătură cu numirea sa ca manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene derulat de Primăria Sector 1.

Ulterior, Clotilde Armand a solicitat în instanţă anularea raportului întocmit de ANI şi, în subsidiar, suspendarea acestui raport, până la soluţionarea pe fond a cererii sale.

Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de suspendare, iar în ceea ce priveşte anularea a stabilit termen de judecată pe data de 8 mai.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare cu până la 30%.

De asemenea, Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 februarie 2022, data dispoziţiei privind numirea sa în acel proiect.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Clotilde Armand a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie - august 2022, a semnat cinci dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.