Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, vineri seară, după ameninţarea unei jurnaliste de către un politician maghiar, că este ”inacceptabilă” orice formă de agresiune, potrivit News.ro.

Kelemen HunorFoto: Guvernul Romaniei

”Recent, un jurnalist din România a fost ameninţat cu moartea. Poziţia noastră este clară şi neschimbată în ultimii 32 de ani: indiferent despre cine este vorba, despre un cetăţean, un politician, un jurnalist, o personalitate publică de orice fel, considerăm inacceptabilă şi respingem ferm orice agresiune împotriva lor”, a scris, vineri, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Acesta afirmă că se aşteaptă la aceeaşi atitudine şi poziţie şi din partea celorlalţi.

”Pentru că, în ceea ce priveşte agresiunea verbală, care este adesea urmată de agresiune fizică, nu există loc de negociere! Agresiunea de orice fel nu poate fi justificată. Nici dacă este exprimată într-un cerc restrâns împotriva unui jurnalist, nici dacă se doreşte spânzurarea politicienilor pentru că au afişat steagul secuiesc”, a mai transmis Kelemen Hunor.

Politicianul Barna Bartha, deputat al partidului extremist Patria Noastră, aflat la Sfântu Gheorghe, a ameninţat-o pe jurnalista Boróka Parászka, redactor la Radio Târgu Mureş, numind-o "ticăloasă" şi a afirmat că "astfel de oameni ar trebui spânzuraţi şi eliminaţi din cadrul comunităţii maghiare", se arată pe site-ul romania-actualitati.ro.

Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept, declaraţiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică şi tolerantă. Poliţiştii din Mureş s-au autosesizat şi fac verificări în acest caz, fiind vizată infracţiunea de ameninţare.

Și premierul Nicolae Ciucă a calificat drept ''un atac grav la adresa valorilor democratice'' ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public - Redacţia Târgu-Mureş Paraszka Boroka, solicitând în acelaşi timp instituţiilor abilitate ale statului "să îşi exercite atribuţiile legale pentru protejarea reprezentanţilor mass-media".