Fostul președinte al PNL Ludovic Orban, care a demisionat din partid după ce a pierdut alegerile în fața lui Florin Cîțu, spune că fostul premier nu a fost cel mai mare rău pentru PNL, fiind o unealtă folosită de către şeful statului, Klaus Iohannis, pentru a-l schimba pe el din funcţie: „Răul PNL este că e la ora actuală prizonier într-o coaliţie cu PSD, în care este la remorca PSD şi în care nu are capacitatea să reprezinte electoratul liberal. PNL a murit. PNL este astăzi PSD 2”.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • „Nu am absolut nicio satisfacţie. Practic, schimbarea lui Cîţu era previzibilă.
  • Cîţu nu avea nicio calitate să fie ales preşedinte al PNL. Cîţu a fost o unealtă care a fost folosită de Iohannis şi de nomenclatură pentru a mă schimba pe mine şi pentru a pune în practică un proiect profund nociv pentru societatea românească şi antidemocratic şi antiliberal, cum a fost alianţa cu PSD.
  • Cîţu a fost executat fără proces. A semănat cu o lovitură de palat dată parcă de o huntă militară”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la B1 Tv, potivit News.ro.

El a mai susținut că Florin Cîţu nu este răul cel mai mare pentru PNL:

  • „PNL nu este un partid democratic care să asculte de voinţa cetăţenilor, PNL e un partid la ordin care e în slujgărnicie faţă de preşedintele Klaus Iohannis, care exercită de facto şefia PNL.
  • Răul PNL este că e la ora actuală prizonier într-o coaliţie cu PSD, în care este la remorca PSD şi în care nu are capacitatea să reprezinte electoratul liberală. PNL a murit. PNL este astăzi PSD 2. Oricine susţine PNL, susţine o coaliţie cu PSD”.

Florin Cîțu și-a anunțat sâmbătă demisia de la șefia PNL la doar șase luni de la instalarea în funcția de președinte al partidului, în contextul în care liderii partidului care l-au susținut au cerut acum schimbarea sa din funcție și organizarea rapidă a unui nou congres al PNL.

În 25 septembrie, Florin Cîțu a câștigat cursa pentru șefia Partidului Național Liberal cu mai puțin de 1.000 de voturi în plus față de contracandidatul său, Ludovic Orban. Înconjurat și susținut puternic de "echipa câștigătoare", Cîțu a fost sprijinit puternic și de către președintele Klaus Iohannis.

Orban a demisionat din PNL în 22 noiembrie, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte al partidului și a fondat partidul Forţa Dreptei.