Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat, miercuri, că va contesta sancțiunea dată de conducerea Senatului. Senatoarea susține că avertismentul scris deschide calea unei dictaturi”. Șoșoacă nu mai poate reprezenta Senatul la evenimente interne și externe pe o perioadă de trei luni.

Diana SosoacaFoto: Agerpres

"E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale și ale legii/2006 privind statutul parlamentarilor, deschide calea unei dictaturi", a declarat Diana Șoșoacă, la Parlament.

Senatoarea are la dispozițe 15 zile de a contesta sancțiunea decisă de către conducerea Senatului.

În urmă cu două zile, Biroul Permanent al Senatului, a sancționat-o pe aceasta cu un avertisment scris. Comisia Juridică a elaborat un raport în care susține că "încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”.

Reamintim că senatorii PNL au solicitat conducerii Senatului sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă pentru că sfidează „orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării”.