Primul pas pentru revenirea la normalitate poate fi făcut dacă România atinge ținta de 10 milioane de persoane vaccinate antiCovid până la 1 august, a spus premierul Florin Cîțu, într-un mesaj pe rețelele sociale în care le mulțumește celor care i-au urat ”La mulți ani!” cu ocazia onomasticii. El a mai declarat că întoarcerea la normalitate este cadoul pe care și-l dorește.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

”În Duminica Floriilor vă doresc tuturor multă sănătate și încredere. Iar celor care vă serbați onomastica, la mulți ani! Știu că aveți nevoie de speranță, după un an de pandemie. Dar speranța noastră, a tuturor, trebuie să fie vaccinarea. Pe asta ne bazăm! Nu avem altă soluție. Mulțumesc tuturor pentru gândurile voastre bune. Cum am spus și la ziua mea de naștere, cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate. Și primul pas este să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați până la 1 august.”, a transmis premierul duminică pe rețelele sociale.

Creștinii ortodocşi celebrează astăzi Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, dar și una a celor cu nume de floare. Circa 1,4 milioane de români își serbează azi onomastica.