Deputatul PNL Adriana Săftoiu a anunţat că a votat pentru proiectul de lege amendat de PSD care prevede ca pieţele în spaţii închise să funcționeze în continuare. Ea spune că avea ceva îndoieli privind închiderea acestora, însă după discuţii cu cei din comisiile de specialitate a decis să voteze pentru adoptarea inţiativei legislative, în timp ce ceilalți parlamentari liberali s-au abținut la votul în plen.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Am votat pentru deschiderea piețelor. Aveam ceva îndoieli privind închiderea, dar era nevoie si de punctul de vedere al colegilor care sunt în comisiile de specialitate. M-au convins prin mesajele de pe grupul de whatsApp si prin votul lor favorabil din comisiile de specialitate. Că in plen au votat precum degetul ridicat, adică abținere (oribilă optiune, sunt țări unde nu există acest tip de vot) e altă problemă si nu e a mea, pe mine m-au convins atunci când au gândit si am votat "pentru" legea pe care au confirmat-o în comisii", a scris Săftoiu pe Facebook.

În plină campanie electorală, PSD modifică propunerile luate de către Guvern privind epidemia de coronavirus. Astfel, PSD a reușit să adopte în plenul Camerei Deputaților un amendament potrivit căruia piețele care se află în spații închise pot să-și desfășoare activitatea pe durata stării de alertă. De precizat este că și liberalii au votat propunerea în comisia de specialitate dar în plen s-au abținut. Modificarea vine după ce Guvernul a decis închiderea piețelor prin hotărârea de guvern adoptată la sfârșitul săptămânii trecute.