Scandalul privind alegerile în București ia amploare, PSD intensificând acuzațiile de fraudă la adresa partidelor de dreapta. Primarul general în funcţie Gabriela Firea susține că PNL "a gândit un plan diabolic" pentru fraudarea voturilor și că exit-poll-ul Curs-Avangarde "a bătut toate recordurile negative pe plan mondial" şi "va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda”. La rândul său, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că apar "tot mai multe dovezi" că au existat "furturi" la alegerile locale.

Gabriela FireaFoto: PMB

Gabriela Firea, înfrântă de Nicușor Dan la alegerile de duminică, își intensifică atacurile, susținând că dacă PSD ar fi fost la guvernare şi ar fi organizat alegerile de o asemenea manieră, iar PNL şi USR ar fi adus dovezi, aşa cum aduce PSD, "probabil că lumea ar fi ieşit în stradă" și "s-ar fi făcut o presiune extraordinară ca Guvernul să cadă pur şi simplu".

  • "Pe de altă parte, am auzit că domnul prim-ministru este foarte liniştit şi calm, deşi nu ar trebui să fie, pentru că este o pată mare adusă democraţiei, dar şi o pată mare şi urâtă pe obrazul domniei sale, spunând că diferenţa dintre mine şi domnul Nicuşor Dan este oricum considerabilă şi chiar dacă s-ar număra voturile şi chiar dacă s-ar face alegerile, tot acesta ar fi. Nu. Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct.
  • Cu câteva zile înainte de alegeri, conducerea PNL era deja resemnată că va pierde alegerile în Capitală, dar de ultim moment s-au gândit că totuşi nu pot să lase lucrurile aşa şi atunci s-au gândit la un plan, un plan diabolic. Aşa se explică şi diferenţa enormă care are legătură cu realitatea, care a fost anunţată la exit poll-ul Curs-Avangarde duminică seara, 10% între mine şi Nicuşor Dan. Un exil-poll nu trebuie să depăşească marja de eroare de 1,5%. Deci practic a bătut toate recordurile negative pe plan mondial. Va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda fiind scoasă din context, scoasă din pix, scoasă din carioaca – cea care a modificat peste cifrele scrise iniţial cu pixul”, a afirmat Gabriela Firea joi, la sediul PSD, potrivit News.ro.

Ea a mai susținut că "nu există niciun fel de legitimitate a celor care au fost aleşi prin fraudă”.

"Deci de aceea stau ei foarte calmi, pentru că au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic şi un plan împotriva cetăţenilor. Nu există niciun fel de legitimitate a celor care au fost aleşi prin fraudă. Dovezile vor fi predate de către avocaţii noştri instituţiilor competente şi acestea au datoria să respecte legea”, a adăugat Firea.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că apar "tot mai multe dovezi" că au existat "furturi" la alegerile locale și se declară "șocat" de imaginile difuzate miercuri seară de Antena 3

"Trebuie să fie cercetate toate aceste fapte, dar dincolo de partea juridică, v-aş ruga să vă puneţi în locul nostru, în locul celor care au candidat, care au muncit, care au vrut să fie primar general sau primari de sector, care meritau să fie şi în acest moment apar dovezi că au existat furturi. Mie mi se pare că asemenea lucruri, într-o ţară a Uniunii Europene, nu îşi au locul”, a precizat prim-vicepreşedintele PSD.