Baronul PSD Marian Oprișan pierde funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea după 20 de ani. Cel care a reușit să îl învingă la alegerile locale de duminică este senatorul liberal Cătălin Toma, în vârstă de 43 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cine este Cătălin Toma

Cătălin Dumitru Toma are 43 de ani și este senator PNL din 2016. Este secretar în Comisia pentru Afaceri Europene și membru în Comisia pentru Administraţia Publică si Organizarea Teritoriului.

Timp de opt ani (25.06.2008-22.11.2016), el a fost primar al comunei Jariștea, potrivit CV-ului său de pe site-ul Senatului.

Cătălin Toma este membru PNL de 10 ani, iar din 2016 este președinte al PNL Vrancea.

În 1999 a absolvit Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universității București, apoi a fost profesor și timp de doi ani și director-adjunct la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești. În 2005 a făcut cursuri postuniversitare în Franța, iar în 2009 și-a luat licența în filologie la Facultatea de Limba si Literatura Română la Universitatea "Spiru Haret” din București.

În judeţul Vrancea a fost o prezenţă la vot de 50.13% (156.117 voturi), scrie News.ro. După centralizarea a 98% din voturi, Cătălin Dumitru Toma, sustinut de PNL si USR-PLUS, a adunat 41.54% din voturi (63.209), iar baronul PSD Marian Oprişan a obtinut 37.9% din voturi (57.648).

Senatorul PNL Cătălin Toma a anunţat luni dimineaţă că în urma centralizării a 95% din voturile exprimate poate declara că a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean, deţinută în ultimii zeci de ani de social-democratul Marian Oprişan: ”În urma centralizării a 95% din voturile exprimate, pot afirma că am reuşit cu ajutorul dumneavoastră să câştig preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea. Majoritatea secţiilor rămase de numărat sunt din municipiu, acolo unde focşănenii şi echipa PNL condusă de Ion Ştefan, au fost fantastici, oferindu-mi încrederea lor şi un scor confortabil. Mulţumesc celor care au crezut în acest lucru şi care au participat la vot. Astăzi, la ora 14, voi reveni cu o conferinţă de presă în care voi prezenta rezultatele finale".

Reprezentanţii PSD susţin că în Vrancea, la alegerile pentru CJ, sunt circa 10.000 de voturi nule şi au cerut deja renumărarea acestora.