Premierul Viorica Dăncilă, aflată în vizită în orașul Hunedoara, a fost întrebată de către o femeie de ce nu demisionează, relatează Mediafax. Premierul i-a răspuns că este un bun român care „ține cu România” și a făcut apel la femeie să dea dovadă de „solidaritate între femei”.

Dancila la HunedoaraFoto: Captura Digi 24

„Doamna Dăncilă, o întrebare vă rog, de ce nu vă dați demisia? Aprobați legi și numai rău faceți”, i-a spus femeia premierului.

„Demisia unui guvern care a făcut pentru români trebuie să continue...”

Viorica Dăncilă i-a răspuns: „Pentru că aceste legi sunt pentru oameni, pentru că sunt un bun român, iar un bun român ține cu România și vrea stabilitate în țară și cred că demisia unui guvern care a făcut pentru români trebuie să continue să meargă mai departe pe aceeași linie. Și vreau să vă spun un lucru: sper ca dumneavoastră, că sunteți femeie, să dați dovadă de solidaritate între femei. Eu vă respect opinia și sper că, dacă vă uitați la tot ce a făcut acest Guvern, să vă răzgândiți. Mi-a părut bine”.

Tânăr amendat pentru că a huiduit-o pe Viorica Dăncilă

În timpul aceleiași vizite, un tânăr i-a strigat primului-ministru „Rușine” și „Doamna Dăncilă, cea mai docilă!”. El a fost legitimat şi apoi amendat de Jandarmerie pentru că a huiduit-o pe Viorica Dăncilă, relatează Digi24.

Premierul a intrat în clădirea Primăriei, iar atenţia presei s-a mutat asupra dialogului dintre jandarmi şi protestatar. Omul s-a legitimat, dar a fost condus la maşina Jandarmeriei şi, ulterior, pedepsit pentru „adresarea de injurii unei oficialităţi”. Bărbatul a primit o amendă de 200 de lei, potrivit Digi24.

UPDATE:

„O persoană de sex masculin a fost sancționată conform articolului 2, punctul 1, din legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare. Este amendă între 200 și 1.000 de lei”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Simona Fodoca.

Reprezentanții Jandarmeriei Hunedoara au refuzat să precizeze valoarea amenzii.

„Valoarea amenzii și numele protestatarului nu se dau. Nu pot să vă dau. E agentul constatator, nu am ce să vă dau mai mult. Nu am procesul verbal. A fost sancționat conform legii 61, articolul 2, alineatul 1, punctul 1, atât pot să vă spun. Nu am dat noi 200 de lei, cine a dat să își asume. Noi nu am dat așa ceva și nu o să dăm”, a declarat la rândul său, pentru Mediafax, inspectorul șef al IJJ Hunedoara, Robert Vîță.

Premierul face sâmbătă o vizită în județul Hunedoara, printre obictivele vizitate numărându-se Spitalul Municipal din Hunedoara, Castelul Corvinilor, Spitalul Județean de Urgență din Deva, etc.