Marin Anton a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Giurgiu de Biroul Executiv al partidului, în ședința de luni, după ce afirmase că familia lui va vota cu PSD dacă acest partid va da ordonanța privind amnistia, el fiind trimis în judecată pentru luare de mită. Ludovic Orban a afirmat în cadrul ședinței că nu "tolerează o asemenea bătaie de joc".

Marin Anton (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Dacă un președinte de filială își permite să facă astfel de declarații care încalcă grosolan linia partidelor și produc daune inestimabile, eu consider că astfel de președinți trebuie să plece acasă. Dacă nu luăm măsuri înseamnă că distrugem munca fiecăruia care a construit în partidul ăsta și eu personal nu tolerez o asemenea bătaie de joc" a spus Orban, potrivit unor surse politice.

Președintele organizației județene PNL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că va avea o „problemă” acasă dacă PSD dă amnistia pentru că familia lui va vota cu social-democrații la alegeri. Acesta a mai susținut că are o părere bună despre Florin Iordache.

Pe 8 ianuarie, Anton a fost trimis în judecată de către DNA pentru luare de mită, potrivit Mediafax.

"Procurorii din cadrul DNA, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Anton Marin, la data faptei secretar de stat și vicepreședinte al Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Transporturilor, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. În perioada iunie-noiembrie 2009, inculpatul Anton Marin, în calitatea menționată mai sus, a acceptat promisiunea și ulterior, a primit, de la reprezentantul filialei din România a companiei internaționale care avea în executare contractul de modernizare a aeroportului Otopeni, suma totală de 22.760.654 lei (aproximativ 5.3 milioane euro, la cursul de schimb din acea perioadă), ce reprezenta un comision de 3.5% din valoarea cu care urma să se suplimenteze contractul de execuție a lucrărilor", se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.