Matei Dobrovie, care a demisionat din USR pe 4 octombrie, a anunțat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că va activa ca deputat independent în cadrul grupului PNL. Acesta a plecat din USR pentru că partidul s-a poziționat împotriva referendumului pentru familie.

Matei DobrovieFoto: cdep.ro

"Vă anunț că începând de astăzi activez ca deputat independent în cadrul grupului Partidului Național Liberal", a declarat Matei Dobrovie, luni, în plenul Camerei Deputaților, potrivit Mediafax.

Matei Dobrovie a anunţat, pe 4 octombrie, că demisionează din partid pentru că formaţiunea s-a poziționat împotriva referendumului de revizuire a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Acesta a precizat atunci că susţine revizuirea Constituţiei pentru redefinirea familiei şi a acuzat USR că le interzice membrilor formaţiunii să se exprime.

USR a transmis, tot pe 4 octombrie, că regretă decizia deputatului Matei Dobrovie de a părăsi partidul, invocând existenţa unor incompatibilităţi doctrinare. Formaţiunea politică i-a transmis parlamentarului să ia decizia morală de a demisiona din Parlament.