​Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că „frământarea mult mai mare” decât Codul penal este pentru el adoptarea legii offshore-ului, susținând că interesul este ca nu toată cantitatea de gaze etrase din Marea Neagră să plece din România. El a adăugat că trebuie găsit un echilibru între interesul României și cel al companiilor.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

„Eu am o frământare mult mai mare pentru legea offshore-ului (...) Discutăm despre România care poate fi o țară independent energetică. Poate fi o sursă de putere pentru România, pentru că poate fi un hub energetic, o sursă de venituri, de posibilitatea ca muncitori români să poată să aibă locuri de muncă bine plătite. Trebuie să luăm niște decizii foarte importante. (...) Trebuie să avem curajul, tăria, înțelepciunea să găsim echilibrul corect între interesul nostru și al companiilor”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD a adăugat că „ce ne interesează foarte mult este ca nu toată cantitatea de gaze să plece din România”.

„Așa ceva este inacceptabil. La asta nu se poate ceda. Trebuie să punem în lege o cotă importantă de gaze care să fie vândută pe piața românească. Nimeni nu poate ierta pe nimeni dacă gazele traversează România și contribuie la dezvoltarea tărilor din jur”, a mai spus Liviu Dragnea.