Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ar urma sa fie audiat marti la Comisia de control al SRI din Parlament. Manda preciza, saptamana trecuta, ca Tariceanu a confirmat prezenta sa la comisie, in 20 februarie, iar in 27 februarie la Comisia SRI va fi audiat George Maior, in 6 martie va fi audiat Florian Coldea, iar pe 13 martie, "daca ii permite timpul", fostul presedinte Traian Basescu, potrivit news.ro.

Intrebat de ce va fi invitat Calin Popescu Tariceanu in Comisie, Manda a spus: "Sunt aspecte care vizeaza activitatea domnului Tariceanu discutate in Comisie. Atunci cand era premier si era membru CSAT si au fost elemente care au legatura cu actitatea SRI si cu CSAT. Cred ca sunt elemente pe care domnul Tariceanu le are de adus in atentia Comisei si pe care Comisia le poate lamuri si verifica prin corespondenta pe care o face cu SRI".

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, confirma si el ca a primit invitatie sa se prezinte la comisia SRI si ca va merge, afirmand ca nici nu i-a trecut prin cap sa nu se prezinte. "Am primit o invitatie de la Claudiu Manda si am confirmat. Daca eu clamez ca oricine e obligat sa se prezinte in fata comisiilor de ancheta, trebuie sa ma prezint si eu, nici nu mi-a trecut prin cap ca as putea sa procedez altfel￯, a declarat Tariceanu.