Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma, intr-un comunicat de presa, ca "personalul auxiliar" din invatamant cu norma partiala va trebui "sa aduca bani de acasa" in urma masurilor PSD-ALDE, acuzand coalitia de guvernare ca cel mai afectat sector de aceste masuri din domeniul salarial este educatia.

Raluca TurcanFoto: Facebook - Raluca Turcan

"Personalul didactic cu norma partiala are, ca urmare a masurilor PSD -ALDE, leafa mai mica sau egala cu impozitele datorate la stat! Personalul auxiliar din scoli si gradinite, prost platit, de obicei angajat cu jumatate de norma sau chiar mai putin, va trebui sa aduca bani de acasa, pentru ca salariul este depasit de taxele puse pe munca. PSD-ALDE au inventat salariul negativ, iar sectorul public cel mai afectat este educatia. Liviu Dragnea s-a angajat public asupra faptului ca niciun salariu din sectorul public nu va scadea de la 1 ianuarie 2018. Acum, cand se intocmesc statele de plata, tot mai multe categorii profesionale afla ca vor avea salariile taiate. Olguta Vasilescu, ministrul care l-a pacalit si pe Liviu Dragnea si milioane de angajati din Romania, ne confirma cu cinism ca vor fi taieri si de 40% pentru unii angajati!"

Potrivit lui Turcan, PSD si ALDE pun in pericol buna desfasurare a anului scolar 2017-2018 pentru ca "este greu de crezut ca oamenii care vor ramane fara lefuri vor mai continua activitatea in scoli".

"Atrag atentia ca banii pentru salarii, prevazuti in buget, nu ajung pana la sfarsitul anului 2018, lefurile sunt taiate iar, de la toamna, se anunta marea inchidere si comasare de scoli", incheie Turcan.