"Decizia de astazi nu are nicio legatura cu legalitatea. Nu i se poate aplica o sanctiune unui co-presedinte de partid decat in congres. Domnul Tariceanu si actiunile sale nu mai au nicio legatura cu liberalismul. Probabil ca decizia de astazi, nestatutara, le va fi comunicata lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu. Mingea este in terenul lor" - este prima reactie a lui Daniel Constantin dupa ce liderii ALDE au decis duminica, sedinta Biroului Politic Central, sa ii retraga sprijinul politic.

Daniel ConstantinFoto: AGERPRES

Daniel Constantin a adaugat ca "Nu regret nimic. S-a incercat santajarea mea cu functia de prim-ministru, am demonstrat ca tin mai mult la demnitate si onoare."

"Daca domnul Grindeanu imi va cere acest lucru, categoric imi voi da demisia. Eu il voi informa pe domnul presedinte Dragnea de faptul ca a fost o incalcare a statutului si o sa imi exprim si in fata domniei sale regretul ca domnul Tariceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calca in picioare orice fel de statut, producand un abuz pe care il clameaza", a mai afirmat Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, Constantin a sustinut ca nu intentioneaza sa demisioneze din ALDE si sa inceapa un nou proiect politic: "Sunt foarte multi colegi care mi-au solicitat sa pornim un alt proiect politic. Am refuzat aceasta solicitare pentru ca nu vreau sa dau impresia ca am avut un astfel de gand. Am spus de la inceput: nu vreau altceva decat in ALDE sa se respecte legea. Nu vreau altceva decat sa ne intoarcem la litera statutului. Ca atare, nu voi face un alt proiect politic. (...) Sunt membru ALDE in continuare, eu nu imi dau demisia din ALDE si voi sustine in continuare Guvernul."

Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ALDE o va propune pe Gratiela Gavrilescu pentru functia de ministru al Mediului, in locul lui Daniel Constantin, iar Viorel Ilie, liderul de grup al senatorilor ALDE, va fi propus ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in locul Gratielei Gavrilescu. Tariceanu a precizat ca s-a abtinut de la vot in sedinta Biroului Politic Central in care i-a fost retras sprijinul lui Daniel Constantin.

Hotararea de retragere a sprijinului vine in urma disputelor care au avut loc recent intre co-presedintii partidului, Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu, existand voci care au cerut retragerea sprijinului politic pentru Constantin.

In momentul de fata, in ALDE exista doua tabere, fostul PLR si fostul PC, care ii sustin pe Calin Popescu Tariceanu, respectiv Daniel Constantin.