Partidul Democrat Liberal a ramas in Buzau fara niciun primar, dupa ce ultimii trei alesi pe care ii avea formatiunea democrat-liberala au migrat la PSD, in baza Ordonantei 55, sau au devenit independenti, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse din PSD Buzau, formatiunea social-democrata numara, in prezent, 76 de primari in judetul Buzau, dupa ce primarul PDL al comunei Valcelele, Dumitru Spita, a ales sa migreze la social-democrati in baza ordonantei care permite migrarea alesilor locali catre alte partide fara pierderea mandatului.

Conform acelorasi surse, in afara acestui ales, ultimii doi primari pe care PDL ii mai avea in judetul Buzau, primarul comunei Balta Alba, Georgian Calota, si primarul comunei Movila Banului, Frusina Ghinea, au plecat din partid, preferand sa ramana independenti. In aceste conditii, PDL nu mai are la Buzau niciun primar, PNL are opt primari, in timp ce PSD numara 76 de primari.

In afara celor doi primari trecutti de la PDL care au devenit independenti, inca un primar, de la PNL, a ales sa ramana independent. Pintre cei trei independenti se numara si primarul comunei Valea Salciei, Marian Musat, care in luna septembrie a postat pe contul sau personal de Facebook si pe cel al Primariei o intrebare celor din lista sa de prieteni cerand sa-l sfatuiasca catre ce partid sa migreze. Pe durata Ordonantei 55, la Buzau, PSD a castigat 30 de primari.