Liderul senatorilor social-democrati Ilie Sarbu a declarat luni seara, in emisiunea PRESSALERT LIVE, ca Victor Ponta nu a dorit initial sa candideze la presedintia Romaniei, iar decizia de a intra in cursa a luat-o la insistentele baronilor PSD, relateaza pressalert.ro.

Ilie SarbuFoto: HotNews.ro

Intrebat de catre moderatorul emisiunii, daca baronii din PSD isi doresc ca Victor Ponta sa ajunga presedinte al Romaniei, Ilie Sarbu a raspuns:

"Categoric da. Va aduceti aminte ca Victor Ponta nu a dorit sa candideze si ei au fost cei care au insistat, bine, pe baza sondajelor".

Senatorul a mai afirmat ca, deocamdata, nu s-a discutat in interiorul partidului cine va fi noul premier sau cine va fi noul presedinte al partidului, daca Victor Ponta va fi ales presedinte.

"Am stabilit ca nu se discuta nici despre postul de premier, nici despre seful de partid. Sa ajungem noi in situatia asta, si apoi vom discuta, sa nu mai bem sampania seara si sa ne trezim dimineata ca am baut-o pentru altii si sa ne alegem doar cu sampania", sustine Ilie Sarbu.