A da prea multe like-uri în social media unei femei sau a-i trimite emoticoane sugestive e semn de microinfidelitate. Mai exact, un derapaj.

Deși microinfidelitatea poate fi ignorată și considerată nepericuloasă, pentru că nu duce neaparat la o aventură, afectează totuși relațiaFoto: Shutterstock

Avea bunica o vorbă: „Papura nu are noduri, dar cine vrea neapărat să le găsească, găsește”. Așa și cu microinfidelitatea. În unele case.

Drept este că nu mai sunt chiar tânără, și tot drept este că multe din lucrurile, apucăturile și convingerile generațiilor mai tinere (eu sunt generația aia în blugi, cărora le-am rămas fidelă și azi) nu le prea înțeleg. Desigur, nu am uitat nici cum eram eu când eram tânără, și de multe ori aș vrea să fiu crezută când spun „Nu face așa, că nu e în avantajul/interesul tău. Așa am procedat si eu, dar a fost greșit.” Însă așa cum n-am ascultat de nimeni, nici de mine n-are cine asculta.

E atât de ușor să te desparți…

Uneori, mi se pare că lumea e tot mai cu susul în jos. Mi se pare că unele lucruri sunt exagerate și duse în extrem, iar altele tratate mult prea superficial. Că am devenit teribil de irascibili și exagerat de prudenți, de lipsiți de empatie și bănuitori, că avem prea des impresia că suntem obiectul vreunei conspirații sau al unui șantaj și mai și suferim de mania persecuției. Parcă nici în cuplu lucrurile nu mai stau ca în urmă cu 20, 30, 50 de ani. Oamenii se căsătoresc ușor, și tot ușor divorțează. Ușor chiar și din punct de vedere procedural. E suficientă o întâlnire scurtă în fața notarului, o taxă plătită, o chitanță primită și… gata căsnicia!

CITEȘTE CONTINUAREA PE TOTUL DESPRE MAME