Uniunea Europeană trebuie să reacționeze la acapararea militară a Belarusului de către Moscova, Ucraina nu este singura țară în pericol în fața agresiunii dinspre Federația Rusă spun 77 de europarlamentari într-o scrisoare transmisă liderilor UE.

Exerciții militare comune Rusia BelarusFoto: INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

”Într-o scrisoare pe care am semnat-o alături de alți 76 de colegi din Parlamentul European, am transmis președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyem, președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintelui Consiliului European, Charles Michel, că prezența trupelor ruse în Belarus reprezintă o amenințare pentru Ucraina, Polonia, Lituania, Letonia și întreaga Europă”, anunță europarlamentarul român Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.

”Prezența continuă a forțelor militare ruse în Belarus, la cererea regimului ilegitim condus de Lukașenko, trebuie tratată ca o ocupație militară a Belarusului de către Federația Rusă.

Acest lucru trebuie să reiasă foarte clar din discuțiile în desfășurare între Uniunea Europeană, Statele Unite și Federația Rusă.

Cerem cu tărie liderilor instituțiilor europene să ia în considerare acest lucru. Uniunea Europeană susține și va susține întotdeauna integritatea teritorială, independența și suveranitatea tuturor țărilor din Parteneriatul Estic, în interiorul granițelor recunoscute internațional”, potrivit sursei citate.