Presedinele SUA a apreciat vineri datele pozitive cu privire la scaderea nivelului somajului si a transmis un mesaj de incurajare americanilor, adaugand ca este nevoie sa se creeze mai multe locuri de munca, relateaza Reuters.

Barack ObamaFoto: Reuters

Piata muncii din Statele Unite a creat in luna iulie 117.000 locuri de munca, a anuntat vineri Departamentul Muncii, aceasta cifra fiind peste estimarile analistilor de 85.000 locuri de munca. In acelasi timp, rata somajului s-a redus de la 9,2% in luna anterioara, la 9,1%, insa Obama a comentat: "Trebuie sa facem mai mult decat atat".

"Vom trece peste asta. Lucrurile se vor imbunatati si vom ajunge acolo impreuna", a spus el in fata unei adunari a veteranilor militari americani la Navy Yard, Washington.

Obama a afirmat ca, atunci cand Congresul isi va relua activitatea in septembrie, vrea ca membri acestuia sa se miste rapid si sa ia masurile necesare pentru a se crea locuri de munca.

"Doresc ca americanii si partenerii nostri din intreaga lume sa stie acest lucru: vom iesi din criza, lucrurile se vor imbunatati", a spus Obama