Cancelarul Angela Merkel nu a reusit sa-si impuna candidatul la presedintia Germaniei, Christian Wulff, in primul tur al alegerilor, astfel incat va fi organizata o a doua runda, in cursul zilei de miercuri, relateaza AFP.

Crestin-democratul Christian Wulff, in varsta de 51 de ani si sef al guvernului regional al landului Saxonia Inferioara, nu a primit decat 600 de voturi, cu 23 mai putine decat avea nevoie pentru a fi ales de Bundesversammlung, forul care reuneste membrii Bundestagului (camera inferioara a Parlamentului) si reprezentantii Landurilor (Landtag, deputati, societate civila).

Coalitia liberal-conservatoare (CDU-CSU-FDP) condusa de Angela Merkel dispune, matematic, de o majoritate, iar alegerea lui Christian Wulff este foarte probabila.

UPDATE Coalitia de la putere nu a reusit nici in turul doi sa-l impuna pe Christian Wulff in functia de presedinte, in fata candidatului stangii, Joachim Gauck, un pastor protestant si activist pentru drepturile omului.

In runda trei, care se va tine in scurt timp, presedintele este ales cu o majoritate simpla.

Organizarea celui de-al treilea tur de scrutin constituie un semnal de alarma pentru cancelar, a carui coalitie aflata la putere din octombrie este afectata de profunde disensiuni.